Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Češi si s chutí zahráli, ale už myslí na čtvrtfinále

Bratislava - Český hokejový tým měl už před posledním vystoupením v osmifinálové skupině mistrovství světa na Slovensku zaručený postup z prvního místa, přesto ani v zápasu s Německem nechtěl fanoušky zklamat. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika německou reprezentaci bez problémů porazili 5:2 a nyní podle hráčů přijde nejdůležitější zápas turnaje - čtvrtfinále. V něm obhájci zlatých medailí narazí ve středu odpoledne na výběr Spojených států amerických.

Český tým, jenž jako jediný neztratil na mistrovství světa v Bratislavě a v Košicích ani bod, si rozhodující náskok proti Německu vytvořil ve druhé třetině. "Pak už to bylo o kombinaci a pobavení diváků. Třetí třetinu jsme nehráli naplno, těch pět gólů po druhé třetině nám zaručovalo tři body," řekl kapitán Tomáš Rolinek.

Jednatřicetiletý útočník Metallurgu Magnitogorsk krotí očekávání fanoušků na obhajobu zlata z loňského šampionátu v Německu. "Namlsali jsme fanoušky naší hrou. Ten turnaj se teprve nyní rozjíždí, teď se bude rozhodovat, jestli budeme úspěšní, nebo ne. Taky se může rychle zapomenout na těch šest vítězství," upozornil.

Tomáš Rolinek:

"Vycházela nám kombinace. Jakoby jsme o nic nehráli a donutit se, aby jsme hráli naplno, je těžké. Motivace byla slabší, ale už kvůli divákům jsme si nechtěli pokazit renomé."

Sílu týmu USA Rolinek nehodnotil. "Nejde si vybírat, porazit musíte kohokoliv. My jsme to nemohli ovlivnit, nebylo to v našich rukách. Nechci říkat, kdo by byl lehčí nebo těžší soupeř," poznamenal. "Čtvrtfinále bude o bojovnosti a psychice a o tom, abychom dali na začátku nějaké góly, abychom se poté netrápili se soupeřem. Budeme začínat z dobré obrany, v útoku máme obrovskou sílu, snad nějaké góly dáme," dodal.

Premiéru v české brance na turnaji si v zápasu s Německem odbyl Jakub Štěpánek. "Jsem rád, že jsme vyhráli. Nerad bych chytal tady jeden zápas a měl bych jednu prohru. Start byl pro mě špatný, chtěl jsem se chytit, ale bohužel hned první střela a udělal jsem dva strašné zákroky. Nejistota tam byla určitě," řekl k rychlému vyrovnávacímu gólu, který dali Němci po dorážce.

Útočník Roman Červenka připomněl, že český výběr čeká nejtěžší zápas turnaje. "Myslím, že nás nečeká vůbec nic jednoduchého. Budou dobře bránit, hrát hodně do těla, dobře bruslit. Žádné čtvrtfinále není jednoduché. Kdo vyhraje, jde dál, kdo ne, končí," řekl novinářům ke středečnímu duelu s USA. "Nemůžeme si vybírat. Jestli chceme vyhrát šampionát, tak musíme porazit všechny týmy," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články