Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ovečkin přijede na MS a nastoupí proti Česku

Bratislava - Ruské hokejisty posílí na mistrovství světa útočník Alexandr Ovečkin. Hvězda Washingtonu potvrdila svůj start v dresu sborné a do dějiště turnaje přicestuje v sobotu. Je prakticky jisté, že jeden z nejlepších hráčů současnosti nastoupí v neděli odpoledne proti české reprezentaci. Naopak mimo hru je brankář Jevgenij Nabokov, který na MS kvůli zranění třísel skončil. Více informací najdete na webu mshokej.cz.

"Ovečkin získal povolení od Washingtonu a v sobotu bude v Bratislavě," řekl prezident Ruské hokejové federace Vladislav Treťjak. Zároveň potvrdil, že trenéři mají zájem o dalšího útočníka Pavla Dacjuka z Detroitu, který dělí jedna porážka od vyřazení ve druhém kole Stanleyova poháru.

Ovečkin, mistr světa z Québecu z roku 2008, nechyběl na šampionátu ani loni v Německu, kde musel strávit ve finále porážku s českým týmem. Pětadvacetiletý hráč, který v předešlých třech sezonách získal celkem osm hlavních individuálních cen v NHL, nasbíral v 79 zápasech základní části NHL 85 bodů za 32 branek a 53 asistencí. V devíti duelech vyřazovací části zaznamenal deset bodů za pět tref a stejný počet přihrávek.

Nabokov na turnaji dohrál

Nabokov se zranil ve třetí třetině čtvrtečního utkání s Dánskem a dnešní vyšetření prokázalo natažená třísla. Pro zkušeného gólmana turnaj podle webu Ruské hokejové federace skončil. V utkání s Dánskem Nabokova střídal Konstantin Barulin, ale je otázkou, koho trenér Vjačeslav Bykov postaví do branky proti českému týmu. Vedle Barulina mají Rusové ještě Vasilije Košečkina z Čerepovce, který asi bude zapsán na soupisku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články