Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hokejoví mistři z Třince čelí insolvenčnímu návrhu

Třinec - Klub úřadujících hokejových mistrů HC Oceláři Třinec čelí insolvenčnímu návrhu, který na něj u Krajského soudu v Ostravě podala společnost Suaverado. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku Ministerstva spravedlnosti ČR. Důvod sporu není znám, klub předal záležitost právníkům. Návrh na insolvenci je překvapivý, protože třinecký hokejový klub je dlouhodobě ekonomicky stabilní, nemá žádné finanční potíže a stojí za ním hutní a ocelářský gigant Třinecké železárny.

Podle dostupných informací se jedná už o deset let starý případ. Podle insolvenčního rejstříku jsou předmětem návrhu čtyři pohledávky za nevrácené půjčky, které i s úrokem z prodlení činí skoro 36 milionů korun. Smlouvy o půjčce měly být podepsány 19. dubna 2001.

Klub: Návrh je šikanózní

Klub vydal oficiální prohlášení, v němž tvrdí, že se jedná o účelový a šikanózní návrh. Úpadek prý klubu nehrozí. "Pohledávku, o niž tato společnost opírá svůj insolvenční návrh, HC Oceláři Třinec a.s. neuznává. Její základ je předmětem dosud neskončeného soudního řízení zahájeného a dosud vedeného MUDr. Tomášem Krčmářem, který pohledávku rozdělil a její část postoupil na zřejmě účelově založenou společnost Suaverado s.r.o," stojí v prohlášení.

Tímto postupem se prý navrhovatel snažil vytvořit formální podmínky pro podání insolvenčního návrhu. "Pohledávka již byla také předmětem směnečného soudního řízení, které bylo pravomocně skončeno v roce 2006, a to ve prospěch HC Oceláři Třinec a.s.," píše se v prohlášení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články