Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slováci prohráli s Ruskem a jdou do osmifinále bez bodů

Bratislava - Hokejisté Slovenska prohráli v posledním utkání základní skupiny A na domácím mistrovství světa v Bratislavě s Ruskem 3:4 a jdou do osmifinálové skupiny E bez bodového zisku. Sborná si do další fáze, kde oba celky narazí i na Česko, přenese tři body. Zápas obratů rozhodl ve 44. minutě Alexej Morozov, dvakrát se za vítěze trefil Ilja Nikulin a tři asistence zaznamenal Ilja Kovalčuk. Více informací a videa z MS najdete na internetových stránkách www.mshokej.cz.

Rusové, kteří nastoupili bez zraněného útočníka Těreščenka, se už v 58. vteřině ujali vedení, když Kovalčuk přenechal kotouč na levém kruhu Radulovovi a ten střelou k pravé tyči překonal gólmana Haláka. Za půl minuty ale domácí, dnes už v sestavě i s bekem Višňovským, vyrovnali: Nagyho střelu Nabokov vyrazil před Šatana a ten trefil puk ze vzduchu do odkryté branky. 

Slováci byli střelecky aktivnější, ale sborná strhla na konci úvodního dějství vedení opět na svou stranu. Afinogenov se svým pokusem ještě neuspěl, v 19. minutě Kovalčuk přihrál na modrou čáru Nikulinovi, jehož ránu sice ještě Halák tečoval lapačkou, ale od levé tyče se puk odrazil do branky.

V druhém dějství se Slovensko po trestech Bartečka na dvě plus dvě minuty a následně Mariána Hossy ubránili pět a čtvrt minuty v oslabení, z toho 45 vteřin ve třech. Největší možnost měl Morozov, ale Halák zasáhl. Slováci pak mohli zavelet k obratu, v polovině utkání po Demitrově přihrávce mezi kruhy precizně zakončil blafák Gáborík a v 33. minutě vyhnal Nabokova z branky střelou přes beka Nagy.



Po faulech Šatana a Surového se Slovensko ubránilo na konci druhé části 50 vteřin v třech proti pěti, ale v klasické přesilovce už Rusové v udeřili, když si díky další povedené ráně připsal svou druhou trefu v utkání Nikulin.

Ve 44. minutě nejdříve zastavila Surového střelu horní tyč a vzápětí zůstal před Halákem nepokrytý Morozov a Rusové strhli vedení zase na svou stranu. Slováci čekali na svou první přesilovku až do 45. minuty, vzápětí hráli dokonce 52 vteřin v pěti proti třem. Nevyužili ani další početní výhodu, když proti Gáboríkově střele zasáhl Barulin. Následně se Slovensko ubránilo při Nagyho trestu a v závěrečném náporu už ztrátu nesmazalo.

Slovensko - Rusko 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Šatan (Nagy, Jurčina), 31. Gáborík (Demitra), 33. Nagy (Majeský, Višňovský) - 1. Radulov (Kovalčuk, Tjutin), 19. Nikulin (Kovalčuk, Tjutin), 39. Nikulin (Kovalčuk), 44. Morozov (Aťušov, Kajgorodov). Rozhodčí: Lärking, Persson (oba Švéd.) - Carlson, Murchison (oba Kan.). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 9 314.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články