Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Pavelec: Teď teprve musíme ukázat, co v nás je

Bratislava - Až středeční zápas proti Finsku bude první vážnou prověrkou českých hokejistů na mistrovství světa v Bratislavě. Předchozí výhry nad Lotyšskem a Dánskem byly podle brankářské jedničky národního týmu Ondřeje Pavelce povinností, i když se nerodily lehce. "Teď to začíná, přijdou těžcí soupeři a budeme muset ukázat, co v nás je," řekl po dnešním tréninku v Orange aréně. První dvě výhry opora Atlanty nepřeceňuje, ale ani nepodceňuje. "Je pravda, že dnes není nikdo lehký soupeř. Všichni umí bruslit," usmál se třiadvacetiletý brankář.

Pavelec v pondělním utkání proti Dánsku udržel čisté konto, své první v reprezentačním týmu. "Je to hezké pro tým, že to bylo s nulou. Potěší to ale i mě, i když vyhrát s Dány byla povinnost. Ve středu nás ale čeká nový zápas a my musíme porazit Finy," řekl. Zápasy proti Lotyšsku i Dánsku pro něj přitom začaly podobně, soupeř měl hned v úvodu velkou šanci. Zatímco ta lotyšská skončila gólem, dánská nastřelenou tyčkou. "Díky tomu byl druhý zápas trošku klidnější," uvedl Pavelec.

Ve středu už očekává ale zcela jiný hokej. Pěkný, rychlejší a kvalitnější. "Zatímco v předešlých zápasech proti nám soupeři hlavně betonovali, Finové budou hrát hokej. Věřím, že se připravíme a zvládneme to. Oni budou chodit dopředu, my máme výborné hráče, kteří umí dát gól. Musíme si ale na druhou stranu dát pozor na jejich brejky a hru dozadu," varoval Pavelec.

Český tým se s Finy utkal před dvěma týdny v Brně a vyhrál 2:1. "Myslím si, že to tentokrát bude jiný zápas. V Brně jsme k tomu přistoupili zodpovědně a zaslouženě jsme je porazili. Když to předvedeme tady, máme šanci vyhrát," uvedl.



Původní náhradník plánované reprezentační jedničky Tomáše Vokouna si již za tři týdny v Evropě zvykl na širší rozměry kluziště, v Bratislavě si ale musí dávat velký pozor na nevyzpytatelné odrazy puků od mantinelů. "Je to nepříjemné, ale víme o tom a musíme si na to dávat pozor. Dánové dokonce nastřelovali puk na hrazení, aby se odrazil před branku," uvedl Pavelec. 

Člen loňského zlatého týmu na šampionátu v Německu stále "piluje" spolupráci s obránci. "Každý je z klubu zvyklý na něco jiného a je na nás, abychom to dali dohromady. V posledním zápase to bylo, myslím, dobré. Občas se ale stane, že to vyřešíme tak nějak divně, že by to šlo lépe. Věřím, že se to odstraní," podotkl Pavelec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články