Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Výborný míří do Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav - Pětinásobný hokejový mistr světa David Výborný odchází z pražské Sparty do Mladé Boleslavi. Bruslařský klub má šestatřicetiletou posilu, o jejímž příchodu se spekulovalo, představit ve středu. Výborný dosud v české extralize oblékal jen dres Sparty, kde skončil po nevydařené sezoně Pražanů. Nabídku pracovat v managamentu Sparty nepřijal s tím, že chce ještě určitě rok hrát.

"S Davidem Výborným jsme nějakým způsobem dohodnutí, ale více řeknu až ve středu," řekl deníku MF Dnes sportovní manažer mladoboleslavského klubu Milan Hnilička. "Bavme se o posilách, až budou mít podepsané smlouvy," prohlásil trenér Vladimír Jeřábek.

Výborný se vrátil do Sparty v roce 2008 po působení v NHL v dresu Columbusu a stal se zároveň sportovním manažerem. Jenže plány na dlouhodobé působení ve Spartě nevyšly. Po uplynulé sezoně, ve které tým skončil až dvanáctý, se loučil. Kapitán Sparty si v ní připsal v 61 zápasech včetně skupiny o udržení 25 bodů za 10 branek a 15 asistencí.

V české extralize má Výborný na kontě 604 zápasů a 547 bodů za 200 tref a 347 přihrávek. V NHL odehrál za sedm sezon v dresu Columbusu 543 utkání a zaznamenal 317 bodů za 113 gólů a 204 asistencí. V sezoně 1993/94 hrál na farmě Edmontonu v Cape Bretonu a v ročníku 1997/98 ve švédském MODO Hockey. Česko reprezentoval na dvanácti světových šampionátech a vedle pěti zlatých medailí získal i jednu stříbrnou a dvě bronzové. Hrál také na světovém poháru v roce 2004 a má olympijský bronz z Turína. Za národní tým odehrál 218 utkání a vstřelil 43 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články