Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Krejčí režíroval kanonádu Bostonu na ledě Flyers

Filadelfie - Hokejový útočník David Krejčí zazářil v úvodním utkání 2. kola play-off NHL, když dvěma góly a stejným počtem asistencí dovedl Boston k vysokému vítězství 7:3 na ledě Philadelphie. Český útočník tak splnil přání trenéra Claudea Juliena, který v pátek vyjádřil přesvědčení, že se Krejčímu proti Philadelphii povede lépe než v první sérii, kdy k postupu Bruins přes Montreal přispěl pouhým jedním gólem. "Věřím v Davida Krejčího. Myslím, že bude hrát lépe a vůbec že celá jeho formace bude hrát lépe než v první sérii," nechal se slyšet Julien.

Krejčí v druhé minutě svou druhou trefou v letošním play-off otevřel skóre zápasu, 36 sekund před první sirénou připravil gól na 2:1, podruhé v utkání se pak trefil v 36. minutě, kdy zvýšil už na 4:1 pro Bruins.

Po dvou třetinách vedli hosté 5:2, a přestože domácí sedm minut před koncem ještě snížili na rozdíl dvou branek, závěr znovu patřil Bostonu, který dalšími dvěma góly definitivně strhl výhru na svou stranu.

"Vím, že jsem nebyl proti Montrealu tak produktivní, ale zároveň si myslím, že naše lajna hrála velmi dobře," prohlásil Krejčí. "Měli jsme spoustu šancí, jenom jsme prostě nedokázali dát víc gólů. To se občas stává. Ale snad už jsme se z toho dostali a dnešní zápas nám hodně pomůže. Jedno utkání však play-off nedělá a musíme pokračovat ve stejných výkonech i v dalších utkáních," dodal Krejčí.

"Je to jeden z nejlepších hráčů našeho týmu, takže si na něho Montreal dával velký pozor, i proto nebyl tolik vidět mezi střelci. Ale myslím, že hrál dobře a dnes ukázal parádní start do druhého kola," pochválil Krejčího spoluhráč Nathan Horton.

V druhém sobotním utkání vydřel Nashville vítězství 2:1 v druhém prodloužení nad Vancouverem a srovnal stav série na 1:1. Canucks stejně jako v prvním zápase sahali po výhře 1:0, 67 sekund před koncem však po asistenci Martina Erata vyrovnal při power-play Ryan Suter a v 95. minutě rozhodl o výhře Predators Matt Halischuk.

2. kolo play-off NHL:
Východní konference - 1. zápas:
Philadelphia - Boston 3:7
Branky: 12. Briere, 38. Van Riemsdyk, 54. M. Richards - 2. a 36. Krejčí, 38. a 55. Marchand, 20. Horton (Krejčí), 23. Recchi, 58. Campbell (Krejčí). Střely na branku: 34:33. Diváci: 19 641.

Západní konference - 2. zápas:
Vancouver - Nashville 1:2 v druhém prodl.
Branky: 23. Burrows - 59. Suter (Erat), 95. Halischuk. Střely na branku: 33:46. Diváci: 18 860. Stav série: 1:1.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články