Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Cesta za zlatou obhajobou vede v úvodu přes Lotyšsko

Bratislava - Hokejová reprezentace dnes učiní první krok za obhajobou zlatých medailí na mistrovství světa. Cesta vede v úvodním zápase přes nevyzpytatelný tým Lotyšska. Češi s ním sice nikdy v historii neprohráli, většina zápasů ale byla vyrovnaná a například na olympiádě ve Vancouveru Češi vyhráli osmifinálovou bitvu až v prodloužení. Nikdo z hráčů nemá před úvodním zápasem zdravotní komplikace. K týmu se již včera připojil útočník Michal Frolík z Chicaga, dvojice posledních posil z NHL, obránce Zbyněk Michálek a útočník Tomáš Plekanec, naopak na Slovensko přiletí až dnes a do zápasu nezasáhnou. Přímý přenos můžete sledovat od 19:30 na programu ČT4 nebo prostřednictvím on-line reportáže na webu ct4sport.cz. Více informací získáte také na mshokej.cz.

"Pokud bude vše v pořádku a nestane se nic mimořádného, v pondělí by měli nastoupit," řekl Hadamczik. Až poté se reprezentační kouč rozhodne, které další dva hráče dopíše na soupisku. Poslední místo v obraně zaujme Ondřej Němec nebo Jakub Nakládal, v útoku dostane ve druhé části turnaje šanci Petr Vampola nebo Petr Koukal. "Ještě o tom budeme mluvit, ale byl bych rád, kdyby tady s námi všichni zůstali do konce základní části. Pak se rozhodneme," dodal Hadamczik.

"Přípravy už bylo dost. Věřím, že v mužstvu je pohoda a že si ji přeneseme i do hry," řekl Hadamczik novinářům po dnešním tréninku v Bratislavě. Reprezentanti jsou podle něj dobře připraveni, k úspěchu povede "organizovaný" hokej. "Každý hráč se musí vydat na maximum a nesmíme je podcenit," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž a vstup Olgy Bakové

Proti Lotyšsku Češi nastoupí s šesti obránci a dvanácti útočníky. Hadamczik vsadí podle původních plánů na brankáře Ondřeje Pavelce. Gólmana Atlanty čeká druhý start na MS v kariéře, před rokem debutoval v nevydařeném duelu proti Norsku. "Očekávám těžký, ohromně těžký zápas. Loni jsme s nimi sehráli dva těžké zápasy na olympiádě, potom na mistrovství světa ještě těžší. Věřím ale, že když se na to připravíme, tak podáme dobrý výkon a Lotyše porazíme. S tím do toho také musíme jít, jinak to nejde," uvedl Pavelec, který v minulé sezoně ve všech třech duelech s Lotyšskem kryl ze střídačky záda Tomáši Vokounovi.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články