Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Obhájci titulu odletěli na MS. Bez Klepiše

Praha - Za velkého zájmu lovců autogramů odletěl dnes dopoledne ze starého ruzyňského letiště v Praze tým české hokejové reprezentace na mistrovství světa na Slovensku, kde bude obhajovat titul světových šampionů. Ve výpravě chyběl zraněný útočník Jakub Klepiš, který se turnaje nezúčastní, ale také kouč Alois Hadamczik, jenž vyrazil po vlastní ose autem. Mistra světa z loňského roku Klepiše trápí zraněná kyčel, inkasoval náraz do oblasti pánve již přibližně před třemi týdny, dnes ráno ale cítil bolest, která zasahovala do celé nohy. Na šampionátu by tak zřejmě nebyl schopen hrát naplno a nechtěl se trápit.

"U Jakuba se obnovilo zranění, které měl už delší dobu. Jde o zranění kyčle, střílelo mu to do nohy a do zad, necítil se v optimální pohodě. Včera po tom utkání, kdy se mu to obnovilo, jsme se po konzultaci s lékařem shodli, že by nebyl v optimální formě. Nemohl by podat optimální výkon, takže na mistrovství nepojede," řekl před odletem do dějiště turnaje asistent trenéra Josef Paleček.

Český tým tak míří na Slovensko s čtyřiadvacítkou hráčů a kádr ještě doplní útočník Michael Frolík z Chicaga. Trenér Alois Hadamczik by ještě rád získal pro světový šampionát centra Tomáše Plekance z Montrealu a obránce Zbyňka Michálka z Pittsburghu, kteří v noci na dnešek vypadli se svými týmy v prvním kole play-off Stanleyova poháru.

"Sledovali jsme vývoj těch zápasů, víme, že vypadl Plekanec i Zbyněk Michálek, což jsou hráči, s nimiž jsme nějakým způsobem počítali a chtěli bychom je. Ty zápasy se ale hrály v noci, takže jsme s nimi ještě nebyli ve spojení a čekáme. Chceme se s nimi ale co nejdříve spojit, abychom věděli, jaký je jejich zdravotní stav a podobně," přiblížil Paleček.

Hokejisté se těší na velkou podporu fanoušků

Čeští hráči již zapomněli na středeční porážku v generálce s Kanadou a vyhlíželi začátek turnaje, do nějž vstoupí v sobotu večer kláním s nepříjemným soupeřem Lotyšskem. Těšit se může se svými spoluhráči v Bratislavě na prakticky domácí prostředí. "Těžko říct, zda se to ukáže jako výhoda nebo ne, ale určitě lze očekávat, že ta podpora bude super. A po tom, co jsme zažili v Brně, se na to moc těším," uvedl Jakub Voráček.

S bratrem Zbyňkem, který v NHL hájí barvy Pittsburghu, by se mohl opět v jednom týmu shledat další útočník Milan Michálek. "Bylo by super, kdyby to vyšlo. Zahráli jsme si spolu loni na olympiádě, kdy se nám to konečně splnilo. Kdyby zase přijel, bylo by to krásné," těšil se Michálek. Zda se dočká, není ještě jisté, ale i on už vyhlíží sobotní start MS. "Ještě nám zbývají dva dny a dva tréninky, tak potrénujeme a pak už to s prvním zápasem začne. Už se všichni těšíme a doufáme, že to bude dobré," věřil Michálek.

Aktuální složení českého týmu:

Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Ondřej Pavelec (Atlanta/NHL), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL)

Obránci: Lukáš Krajíček (Třinec), Jakub Nakládal (Pardubice), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Martin Škoula (Omsk/KHL), Karel Rachůnek (Jaroslavl/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Radek Martínek (New York Islanders/NHL), Marek Židlický (Minnesota/NHL).

Útočníci: Jaromír Jágr, Roman Červenka, Petr Vampola (všichni Omsk/KHL), Petr Hubáček (Kometa Brno), Petr Koukal (Pardubice), Jiří Novotný (Astana/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Jan Marek (Mytišči/KHL), Martin Havlát (Minnesota/NHL), Milan Michálek (Ottawa/NHL), Jakub Voráček (Columbus/NHL), Patrik Eliáš (New Jersey/NHL), Michael Frolík (Chicago/NHL).

Zleva Petr Vampola, Jaromír Jágr a Roman Červenka před odletem na MS
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články