Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejová horečka stoupá. Fandové zaplaví Bratislavu

Praha - Už za dva dny zazní na hokejovém mistrovství světa na Slovensku úvodní hvizd a fanoušci horečně odpočítávají zbylé hodiny. Do Bratislavy se chystá rekordní počet příznivců svých týmů. Utkání v základních skupinách jsou vyprodaná, tenčí se i místa k rezervaci v restauracích a barech. Všechny zápasy bude vysílat ČT4 a duely českých a slovenských hokejistů bude sledovat v podrobných on-line reportážích i web ct4sport.cz.

"Po dobu mistrovství tam bude dojíždět spousta fanoušků a většinu diváků při českých zápasech uvidíme právě v českých vlajkách," říká sportovní komentátor ČT Michal Dusík.

Chytly se cestovní agentury, nabízejí jedno i vícedenní zájezdy. Stejně tak i soukromí dopravci: "Původně jsme počítali s kapacitou 50 míst, museli jsme ale nasadit autobusy s kapacitou o 18 míst vyšší, protože už v této chvíli ty spoje byly vyprodány," upozorňuje mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj.

Kdo nákup vstupenek nechal na poslední chvíli, má zřejmě smůlu. Nadějí jsou ještě velkoplošné projekce v restauracích, i tam ale míst ubývá. První zápas čeká českou reprezentaci už v sobotu. "Zájem je obrovský, máme většinou plno," přiznává provozní jedné z pražských restaurací Radek Daněk.

Češi svému týmu věří

Fanoušci českým hokejistům věří obzvlášť poté, co oproti původnímu očekávání Češi loni ve finále porazili Rusko. I když favority sázkových kanceláří jsou hokejisté ruské sborné a Kanaďané, optimismus nikoho neopouští. Češi se na pomyslném žebříčku drží na třetí příčce. "Podle bookmakerů i sázkařů Češi budou hrát na mistrovství určitě o medaile. Sázkaři jsou ještě pozitivnější," dodává mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články