Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

MS 2011 na ČT4: celý den s hokejem

Praha – Během světového šampionátu bude lední hokej ve vysílání ČT4 od rána do večera, většinou 11 hodin denně. Mistrovství světa se koná od 29. dubna do 15. května a komentátoři, experti a reportéři České televize nabídnou program zaměřený především na národní tým, který obhajuje zlaté medaile, a slovenské mužstvo hrající poprvé v historii elitní turnaj doma. Studio České televize se po čtyřech letech vrací do dějiště mistrovství. Na zimním stadionu Ondreje Nepely získala ČT exkluzivní komentátorské místo v horním patře nad středem kluziště. Během 17 dnů se v něm vystřídá 30 až 40 hostů. Zápas Finsko – ČR odvysílá zcela výjimečně ČT1 ve středu 4. května od 20:00.

Hokejový program začne v 9:00, kdy si fanoušci budou moci připomenout nejzajímavější zápas a další momenty z předchozího dne.

Ve 12:00 vysílá ze studia v Bratislavě Jana Niklová svůj pořad Hokejové poledne, v němž nabídne zkrácený souhrn událostí, hosty ze zákulisí mistrovství, novinky z českého týmu a poprvé v historii živě také záběry z právě probíhajících tréninků. Otázky hostům Jany Niklové mohou pokládat také diváci prostřednictvím webu ČT nebo Facebooku.

Vylepšené triky a delší předzápasové studio

V 15:30 začíná hlavní program, jehož součástí budou jako obvykle všechny čtyři zápasy z denního programu šampionátu. Česká televize jako první u nás prodlužuje předzápasový program z 10 na 40 minut. Hokejový program ČT si zakládá především na nejrychlejším možném zpravodajství: v přestávkách televizního utkání tedy tradičně nabídne obrazovou reportáž ze souběžně probíhajícího zápasu.

Experti vtáhnou diváky do hokejových akcí prostřednictvím vylepšené trikové výbavy. Součástí programu budou fejetony především o tom, jak Bratislava a Košice prožívají největší sportovní a společenskou událost v historii samostatného Slovenska. A diváci si mohou prověřit své znalosti, každý den je ve vysílání čeká Hokejová zkouška, otázka ke stoleté historii národního týmu. Správně tipující mohou dostat DVD České televize o překvapivém vítězství českých hokejistů na MS 2010 a další zajímavé ceny.

Obsáhlý program zajišťují dva týmy

Studio v Bratislavě řídí Petr Vichnar a Robert Záruba. Ke stálým expertům České televize Martinu Hostákovi a Davidu Pospíšilovi přibude ve studiu mimořádná posila pro MS na Slovensku – Miroslav Hlinka, jediný hokejista, který v minulosti nastoupil za český i slovenský národní tým.

Zápasy v Bratislavě komentují Robert Záruba s Martinem Hostákem a Michal Dusík s Davidem Pospíšilem, reportérem je Tomáš Jílek. V Košicích komentují Jiří Hölzel a Milan Antoš s reportérem Ondřejem Zamazalem. Robert Záruba bude letos na dvacátém hokejovém šampionátu v řadě a je rekordmanem mezi akreditovanými žurnalisty.

Bratislavský stadion Ondřeje Nepely
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články