Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Start Židlického na MS není jistý, tým doplnil Ševc z Färjestadu

Brno - Obránce Marek Židlický by měl být hlavní postavou české defenzivy na mistrovství světa, jeho start na Slovensku ale není vůbec jistý. Opora Minnesoty poprvé v Brně trénovala s národním týmem, ale až po středečním zápase proti Kanadě bude jasné, zda Židlický na šampionát odjede. Momentálně má stále problémy s třísly, kvůli kterým vynechal i závěr základní části NHL. Nejen proto reprezentační výběr doplnil obránce Martin Ševc z Färjestadu.

"Jsme domluveni, že zkusím odehrát zápas proti Kanadě a pak se uvidí. Bude to zkouška, jak na tom jsem," řekl Židlický. Do programu Českých hokejových her nezasáhne. Reprezentační kouč Alois Hadamczik s čtyřiatřicetiletým bekem prakticky napevno počítá pro MS, Židlický však několikrát zopakoval, že se rozhodne až ve středu po zápase. "I v Minnesotě jsem se s manažerem dohodl, že zkusím odehrát jeden zápas a pak uvidím," vysvětlil Židlický důvod, proč mu klubové vedení nebránilo v reprezentaci, přestože v závěru sezony nehrál.

Marek Židlický:

"Přiletěl jsem v sobotu a moc jsem nespal. Na tréninku tříslo trošku tahalo, ale uvidíme, jak se budu cítit v příštích dnech."

"Když nebudu na sto procent, tak je nesmysl, abych zabíral místo zdravému klukovi, který je připravený. Třeba to zabalím po zápase, nebo to půjde," řekl Židlický, jenž vyloučil možnost, že by s týmem na Slovensko odjel a ještě se léčil. Dokonce je prý možné, že by proti Kanadě ani nehrál, kdyby se necítil dobře. Účastník čtyř světových šampionátů a dvou olympijských her ale spíše počítá s tím, že v Praze hrát bude. Až v zápase totiž třísla zatíží na maximum.

Sezona 2010/11 je pro Židlického celkově spojená se zraněními. "Měl jsem jich hodně. Vynechal jsem přes dva měsíce s ramenem, pak třísla, zlomený prst. Moc jsem nehrál," uvedl. Návrat vždy uspěchal. "A pak se to nabaluje jako sněhová koule. Jak to není doléčené, tak se pak léčba a rehabilitace protahuje," řekl Židlický, který v této sezoně NHL odehrál jen 46 zápasů. "Rád bych si proto teď na konci napravil osobní dojem. O mistrovství světa ale ještě nechci nic říkat," dodal.

Reprezentaci doplnil v přípravě obránce Ševc

Vzhledem ke komplikacím v obranných řadách doplnil hokejovou reprezentaci obránce Martin Ševc z Färjestadu. Kouč Hadamczik se rozhodl úřadujícího mistra švédské ligy povolat s ohledem na vývoj play-off NHL, zdravotní stav některých hráčů současného kádru i fakt, že není spokojen s výkony Tomáše Mojžíše. V nominaci národního týmu je nyní deset obránců.

"Už moc nevěřím, že nějaký obránce z NHL přijede. Navíc v zápase proti Rusku to nevypadalo moc dobře se Škoulou, i když to nakonec dobře dopadlo. Navíc výkonnost Tomáše Mojžíše mě neuspokojila, tak jsem si řekl, že nemůžeme zůstat ve stavu, že se jeden dva obránci zraní a nebudeme mít nikoho jiného," uvedl Hadamczik po dopoledním tréninku národního mužstva.

Devětadvacetiletý kladenský odchovanec Ševc byl pro něj první volbou. "Skončil v klubu před týdnem, tak připadal v úvahu. Proto jsme mu včera zavolali a on řekl, že je připraven přijet," uvedl Hadamczik. Ševc nastoupí i do dnešního zápasu Českých hokejových her proti Švédsku, jehož vedení souhlasilo s tím, že Češi mohou do turnaje nasadit o jednoho hráče více
oproti původní domluvě. Povolených 27 hokejistů totiž Hadamczik využil již proti Finsku a Rusku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články