Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rusové znovu opanovali Euro Hockey Tour

Malmö (Švédsko) - Hokejisté Ruska potřetí za poslední čtyři roky ovládli Euro Hockey Tour. Celkový triumf si zajistili dnešním vítězstvím v Malmö nad domácím Švédskem 4:2, díky němuž unikli výběru Tří korunek v tabulce na nedostižný rozdíl sedmi bodů. Vítěznou branku vstřelil v 47. minutě v přesilovce obránce Vitalij Aťušov, výsledek potvrdil 28 sekund před koncem v power play domácích svou druhou trefou v utkání Alexej Morozov. Sborná se v sobotu v druhém utkání na Českých hrách už po přesunu do Brna utká od 14:10 s Českou republikou. Švédy, kteří mají jistou druhou pozici v EHT, čeká severské derby s Finskem.

Rusové nastoupili v brance s Nabokovem, o jehož startu na turnaji panovaly do poslední chvíle nejasnosti, protože odmítl v lednu angažmá v New Yorku Islanders a byl suspendován. Vedení sborné nakonec situaci vyřešilo tak, že gólman, který naposledy chytal v prosinci v Petrohradu, mohl naskočit do hry.

Jeho tým se ve 14. minutě dostal do vedení, když využil přesilovku při Berglundově vyloučení Morozov, a za tři minuty zvýšil Zaripov. Švédové se dočkali první branky v polovině utkání, když sborná odolala 62 sekund ve třech proti pěti, ale při klasické početní výhodě už skóroval Thörnberg. A hned za 48 sekund vyrovnal Pääjärvi-Svensson.

Vedení vrátil sborné při Sjögrenově trestu v 47. minutě Aťušov. Švédové ještě v závěru nabídli Rusku na 59 sekund přesilovku pěti proti třem, po jejím ubránění sáhli ke hře bez brankáře, ale Morozov zpečetil výsledek.

Rusové získali za triumf v evropské tour 75 tisíc eur. Švédové mají po ztrátě Finska jistou druhou pozici a 30 tisíc eur.

Švédsko - Rusko 2:4 (0:2, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Thörnberg (Berglund), 31. Pääjärvi-Svensson (Berglund, Fernholm) - 14. Morozov (Zaripov, Bělov), 17. Zaripov (Bělov, Kajgorodov), 47. Aťušov (Birjukov, Arťuchin), 60. Morozov (Těreščenko). Vyloučení: 9:7. Využití: 1:2. Diváci: 10 245.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články