Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Detroit vyřadil Phoenix se čtyřmi Čechy

New York - Hokejisté Detroitu jsou prvním postupujícím týmem do druhého kola play-off NHL. Ve čtvrtfinálové sérii Západní konference neztratili s Phoenixem ani jeden zápas a postup do další fáze stvrdili středeční výhrou 6:3 na ledě soupeře. Vyřazení Coyotes znamená konec sezony v zámoří i čtyřem českým hráčům. Reprezentančí kouč Alois Hadamczik už dříve avizoval, že by měl zájem o obránce Michala Rozsívala. V úvahu připadá i Radim Vrbata nebo Martin Hanzal. "Ještě nikdy se mi nestalo, že bych sérii prohrál ve čtyřech zápasech. Je to frustrující. Zvláště, když víte, že umíte hrát lépe. Ale neukázali jsme to," uvedl kapitán Shane Doan, autor jedné z branek domácích.

"Věděli jsme, že do toho půjdou s maximálním úsilím, a to taky šli, ale my jsme chtěli moc vyhrát a ukončit sérii už dneska," prohlásil obránce Red Wings Nicklas Lidström. "Všechna čest Phoenixu. Respektujeme jejich sílu. Dřeli, nechali na ledě všechno. Jsme rádi, že jsme to uzavřeli už teď. Vrátíme se domů, můžeme si trochu odpočinout a připravit na další kolo," dodal Todd Bertuzzi.

Hokejisté Washingtonu se přiblížili postupu do druhého kola play-off, když zvítězili na ledě New Yorku Rangers 4:3 ve druhém prodloužení a v sérii už vedou 3:1 na zápasy. Český gólman Michal Neuvirth přispěl týmu k zisku třetího bodu šestatřiceti úspěšnými zásahy.

I dramatické střetnutí mezi Tampou Bay a Pittsburghem vyvrcholilo ve druhém prodloužení. Zápletku rozluštil v 84. minutě hostující hráč James Neal a Pittsburgh po vítězství 3:2 vede v sérii 3:1 na zápasy. Pittsburgh měl blíže k výhře už v základní hrací době, ale promarnil dvougólové vedení, přičemž domácí si vynutili prodloužení gólem v závěrečných minutách. Asistenci si na vyrovnávací brance připsal Pavel Kubina.



Po dalších dvou zápasech středečního programu jsou stavy série 2:2. Buffalo srovnalo krok domácí výhrou 1:0 nad Philadelphií. Brankář Ryan Miller zlikvidoval 32 střel Flyers, připsal si druhou nulu v sérii a umlčel kritiky, kteří zpochybňovali jeho formu, neboť v předchozích dvou zápasech inkasoval celkem 8 branek z 59 střel.

Sérii srovnal i Anaheim výhrou 6:3 v Nashvillu. V zápase sice Ducks ztratili vedení 2:0 a 3:2, ale třemi góly v poslední třetině definitivně strhli vítězství na svou stranu. Predators v utkání přišli i o druhého nejproduktivnějšího hráče základní části Martina Erata, který nedohrál zápas po kolizi s Jarkkem Ruutem u střídačky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články