Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boleslav je krok od udržení

Ústí nad Labem - Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli i druhé utkání baráže na ledě Ústí nad Labem, tentokrát 4:2, a jsou krok od udržení extraligové příslušnosti i pro příští sezonu. Středočeši vedou nad vítězem první ligy 3:1 na zápasy a již ve středu mohou doma slavit. Čtvrtý zápas série hosté rozhodli ve třetí třetině, kdy třemi góly otočili výsledek.

V brance Lvů se po měsíci objevil Orct, který nahradil dosavadní barážovou jedničku týmu Francouze. Zkušený gólman ale v první části moc práce neměl, za dvacet minut si připsal jen šest zákroků. Nejnebezpečnější byl Pabiškův pokus ve 4. minutě. Jeho protějšek Schwarz měl práce o trochu více, žádný festival šancí se však ve Zlatopramen aréně nekonal. Domácí se radovali až v čase 19:02, kdy ve dvojnásobné početní výhodě prostřelil mladoboleslavského brankáře od modré kapitán Sklenička. Přitom až do té doby hráli domácí původně 99 sekund dlouhou přesilovku pět na tři bídně.

Hlasy trenérů po utkání:

Petr Rosol (Ústí nad Labem): "Střelecké štěstí jsme si asi vybrali ve finále první ligy s Chomutovem. Máme šance, ale bohužel na gól se strašně nadřeme. Oni mají výborného gólmana, ale nám to tam nepadá."

Vladimír Jeřábek (Mladá Boleslav): "Jsem rád, že kluci to zvládají. Nebylo to ale tak o štěstí jako minulý zápas. Dnes jsme po dlouhé době pracovali jako tým. Vedeme 3:1, ale série není hotová. Potřebujeme udělat poslední krůček a ten bývá nejtěžší."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ústí nad Labem - Mladá Boleslav

Ve druhé třetině Mladoboleslavští předváděli ofenzivnější hokej a podařilo se jim i vyrovnat. Ve 27. minutě prostřelil Orcta při hře ve čtyřech osamocený Divíšek. Rozhodčí Šindler nejprve signalizoval, že se o gól nejednalo, ale po přerušení hry a poradě s kolegou u videa branku uznal. Střela kapitána hostí se odrazila od spojovací tyče v brance.

Vyrovnání ale ústecké hráče spíše povzbudilo, zvýšili aktivitu a vypracovali si řadu příležitostí. Domácí se dočkali ve 37. minutě, kdy se zblokovaná Mikulíkova střela odrazila k volnému Roubíkovi, jenž bez problémů poslal puk do odkryté branky. Vzápětí mohl třetí gól přidat Pajič, ale v rychlém protiútoku místo střely zvolil další přihrávku a ještě nepřesnou.

A hosté zápas otočili. Ve 48. minutě zakončil zmatky v ústecké obraně Pabiška a v 51. minutě posunul Mladou Boleslav poprvé v zápase do vedení v přesilové hře Vrbata. Domácím se již poté vyrovnat nepodařilo, naopak při power-play počtvrté inkasovali.

HC Slovan Ústečtí Lvi - BK Mladá Boleslav 2:4 (1:0, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 20. Klobouček (Hanzl, Kloz), 37. Roubík (Mikulík) - 27. Divíšek (Mikuš), 48. Pabiška (Divíšek), 51. Vrbata (Pabiška, Žabka), 60. Štefanka (Žabka). Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 6 380. Stav série: 1:3.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články