Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Mladá Boleslav v prodloužení urvala druhý barážový bod

Ústí nad Labem – Mladoboleslavský hokejový tým udělal krůček k záchraně v extralize. V prodloužení vyhrál třetí barážové utkání s Mladou Boleslaví, vede tak 2:1 na zápasy. Na vyrovnanosti série se však mnoho nezměnilo. Oba týmy nastupovaly do nedělního utkání s jedním bodem a nikdo nenechal svého soupeře během zápasu výrazně utéct. O remíze v řádné hrací době však rozhodla až Boháčova trefa dvě minuty před koncem. Tentýž hráč potom rozvlnil ústeckou síť i v prodloužení a zásadním způsobem tak přispěl k vítězství Boleslavských.

Od počátku byly oba týmy velmi aktivní. Po 56 sekundách se trefil domácí Hampl, který dostal puk od Alinče. Už v polovině čtvrté minuty bylo vyrovnáno, Vrbata čekal na puk za domácí bránou, pohodlně vybruslil před Francouze a chytře počkal se zakončením. Ústečtí Lvi se na 77 sekund opět ujali vedení na konci 17. minuty díky Divišově trefě. O následné srovnání se postaral Marušák a jeho tečované nahození od modré čáry.

Ve druhé části se domácí tým opět pokusil vytvořit a udržet si náskok nad soupeřem, uspěl však až napodruhé. Nejprve jim Středočeši pomohli, když se dvakrát provinili proti pravidlům a museli na minutu do tří. Schwarz sice vytáhl fantastické zákroky proti Alinčovi a Vobořilovi, ale nakonec ho propálil Poživil. Po třech a půl minutách se ale do přesilovky dostali hosté a Matějovský vyrovnal. Téměř rozhodující okamžik přišel na konci 37. minuty, kdy hosté nedokázali vyčistit prostor před svou brankou, odražený kotouč si našel Kloz a pohodlně ho poslal nad Schwarzem do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Slovan Ústečtí Lvi - BK Mladá Boleslav

Mladoboleslavské jako by boj s vlastní děravou obranou vyčerpal. Nevyužili ani přesilu pěti na tři na konci druhé části ani vyloučení Ludvíka v poslední třetině. Hosté se nedokázali dostat do větší šance až do 59. minuty. Tehdy při hře čtyři na čtyři se ale Boleslavští rozhodli k risku v podobě hry bez brankáře. Ten se velmi rychle vyplatil – za 27 vteřin tečoval Boháč Žabkovo nahození a s posvěcením sudího u videa vyrovnal.

Dlouho se zdálo, že se v prodloužení už nikomu nepodaří překonat brankáře. Až v poslední minutě vyrazili hosté do přečíslení tři na dva a Boháč rozhodl, přestože jeho klíčovou trefu ještě dlouho opět zkoumal videorozhodčí.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články