Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec zatím není mistrem, Vítkovice uspěly v nájezdech

Ostrava – Hokejová extraliga zatím nezná svého vítězě. Třinec přijel do Ostravy s vedením 3:0 na zápasy nad Vítkovicemi. Utkání, které nakonec rozhodlo o pokračování finálové série, bylo tak dlouhé, jak hokejový zápas být může. Vítkovice nejprve dvakrát srovnaly, potom se samy dostaly do vedení. V závěrečné třetině se skóre opět otočilo, ale v poslední minutě se ohroženým Vítkovickým ještě jednou podařilo vyrovnat. Konec řádné hrací doby tak přišel za stavu 4:4. Nerozhodlo ani prodloužení. V nájezdech potom vítkovický gólman Málek potvrdil svoji nezdolnost v této disciplíně a žádný z třineckých hráčů ho nepřekonal, zatímco Hamerlík nestačil na Šedivého ani na Ujčíka.

Ačkoli dosáhli první vítězství v sérii, měli domácí nejpomalejší start ze všech čtyř dosavadních utkání. Promrhali úvodní přesilovku a v páté minutě inkasovali, když souhru elitní třinecké řady zakončil bekhendovým blafákem Bonk. Svůj náskok mohli sebevědomí hosté zvýšit vzápětí, Květoň s Adamským ujeli a zastavila je jen nehoda – Adamský zlomil hůl a nemohl poslat puk do prázdné brány. Potom však zaváhala i třinecká obrana a Sýkora technickou střelou zápěstím překonal Hamerlíka.

Třinec však měl stále titul na dosah a tvrdě za ním šel. Vedení svému týmu vrátil Zíb, který po vlastní odražené střele nezpanikařil a na druhý pokus už našel mezeru v chumlu před vítkovickou brankou. Při přesilovce v závěru první třetiny ale Oceláři opět zaváhali – nechali si dát gól, když Malíkův nastřelený touš před brankou tečoval Vrána.

Druhá třetina byla ve znamení domácích, ale ani Vítkovice nedokázaly svůj náskok udržet. Nejprve sice jejich Húževka přesně trefil horního růžek soupeřovy brány, poté ale začal další nápor Třince. V závěru druhé třetiny si vytvořil dvě velké šance, ačkoli Polanský i Zíb ztroskotali na Málkovi.

V závěrečné části přišel druhý zvrat. V 51. minutě přišla přesilovka hostů, Lojek prostřelil Málka a vyrovnal. Po necelých dvou minutách zůstal Kohn po vítkovické chybě sám před Málkem a po střele pod horní tyčku už Třinečtí začínali slavit – vedli 4:3.

Bylo to však předčasné. Zoufalí domácí při Richtrově vyloučení odvolali gólmana, ale ani v šesti proti čtyřem se neprosadili. Přesně třicet sekund před sirénou se ale po Káňově úniku opřel do jeho vyražené rány Klimek a vynutil si prodloužení.

Největší příležitost nastavení spálil v 66. minutě Bonk, Málek jeho dorážku z brankoviště zázračně vykopl betonem. A tak došlo na nájezdy. Málek zastavil střelu Polákovu i Bonkovu, zatímco Šedivý a Ujčík mocně podporováni publikem vždy rozvlnili síť.

Finále extraligy proto pokračuje. Třinec má přes prohru ve čtvrtém zápase titul na dosah. Může ho získat v úterý, Vítkovice ale také mohou opět vyhrát a jako první v historii otočit finálovou sérii ze stavu 0:3.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články