Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Radikální řez ve Spartě – představenstvu šéfuje Bříza

Praha - K velkým změnám v kádru i ve vedení hokejové Sparty dochází po nevydařené uplynulé sezoně. Na valné hromadě klubu rezignoval na funkce prezidenta a předsedy představenstva Viliam Sivek. Novým předsedou představenstva byl zvolen dosavadní generální manažer Petr Bříza. Pozice prezidenta i generálního manažera byla zrušena. Za sportovní oblast bude zodpovídat nový sportovní manažer Otto Sykora a za obchod a finance výkonný ředitel Zbyněk Černý. Sparta to uvedla v tiskové zprávě a současně zveřejnila výrazný řez kádrem extraligového týmu.

Sykora nepočítá s devíti hokejisty ze současného kádru včetně kapitána Davida Výborného. "Jádro Sparty musíme změnit," prohlásil Sykora. Vedle Výborného ve Spartě končí také další útočníci Ondřej Kratěna i Radek Smoleňák s Tomášem Kůrkou, kteří hostovali v Kladně, respektive Pardubicích, a obránci Petr Macholda, Doug O'Brien a Michal Gulaši. Útočníci Karel Hromas s Markem Bartánusem pro příští sezonu zamíří na hostování s další možnou perspektivou ve Spartě.

Šestatřicetiletý Výborný se vrátil do Sparty v roce 2008 po působení v NHL v dresu Columbusu. Kratěna hrál za pražský tým s roční pauzou strávenou v Oulu od roku 1999. Nyní se klub s těmito osobnostmi rozloučil. "Pro Spartu toho v minulosti odvedli mnoho dobrého a pro řadu lidí byli tváří Sparty. V současné době ale budujeme nový tým a David Výborný s Ondřejem Kratěnou nám do jeho konceptu už nezapadají," řekl Sykora.

Macholdovi s O'Brienem nenabídla Sparta nové smlouvy. Gulašiho klub chtěl, ale nedohodl se s ním na kontraktu. "Michalovi jsme nabídli novou smlouvu. Měli jsme o něj zájem a nový kontrakt byl po finanční stránce navýšen. On se však rozhodl pro nabídku jiného klubu a bude tedy hrát jinde," uvedl Sykora.

Sparta chce nové dravé posily

Sparta bude v létě posilovat. "Já osobně za poslední dobu vidím hodně zápasů. Před příchodem nového hráče jej chci vidět osobně několikrát přímo v utkání. Máme představu, jak by měl nový tým vypadat, a proto musíme vybrat ty nejlepší kluky, kteří k sobě budou vhodně pasovat," řekl Sykora. "Chci, aby Sparta hrála rychlý, hodně bruslivý a nátlakový hokej. Noví hráči musí splňovat tato kritéria spolu s enormním nasazením. Ve hře našeho týmu musí být cítit nadšení." Jména nových akvizic klub zatím tají. Jako o největší možné posile se spekuluje v zákulisí o Janu Markovi z Atlantu Mytišči.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články