Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Boleslav vyrovnala baráž s Ústím na 1:1

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve druhém zápase baráže o extraligu Ústí nad Labem 3:2 a vyrovnali stav série na 1:1. Oba celky vstřelily dvě branky v přesilových hrách, hrdinou utkání byl útočník Lukáš Pabiška, jenž se podílel na všech gólech domácích. Jeden dal, na dva přihrál. Série hraná na čtyři vítězství pokračuje v neděli a v pondělí na ledě Ústí nad Labem.

Trenér domácích Jeřábek udělal po nevydařeném prvním zápase očekávané změny v sestavě, které se na hře Mladé Boleslavi pozitivně projevily. Středočeši byli mnohem aktivnější, a přestože následně hosté vyrovnali hru, více nebezpečno bylo před Francouzem. V 6. minutě mohl otevřít skóre ústecký Alinč, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Bahenský. Mladoboleslavský útočník tečoval Hayeho střelu a "skákavý" puk skončil na horní tyčce. Více gólových šancí si vytvořili domácí. Osamoceného Plodka ale Francouz vychytal, Macho o několik sekund později střílel vedle.

Ohlasy trenérů po utkání:

Vladimír Hiadlovský (Mladá Boleslav): "Po křečovitém výkonu z předešlého zápasu jsme předvedli hokej, který se musel líbit. Všichni jsme přesvědčeni, že jsme dnešním zápasem všem dokázali, že mladoboleslavský hokej chceme v extralize udržet."

Petr Rosol (Ústí nad Labem): "Očekávali jsme, že na nás domácí vlétnou a nebudou hrát tak bázlivě jako v prvním zápase, což se naplnilo. Hráli agresivně a dostávali se do šancí."

Je nám líto, video expirovalo.
BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi

Skóre se však měnilo až v polovině normální hrací doby, kdy při přesilové hře propálil Chaloupka vše, co mu stálo v cestě. Hosté ale poměrně rychle srovnali krok. Na trestné lavici seděli současně Macháček s Matějovským a Kovář vyrovnal, když pohotově dorazil za Schwarzova záda Hořavovu střelu odraženou od mantinelu. Gól přišel už v klasické početní výhodě, dvě sekundy po konci prvního trestu. Macháček se ale ještě do hry nestihl zapojit.

Přesilovky se ale ve druhém zápase série dařily i domácím. Hořavův faul potrestal na brankovišti dorážející Boháč. Už předtím Středočeši trefili horní tyčku. Hosté mohli vyrovnat ve 43. minutě, kdy se do dobré příležitosti dostal muž prvního zápasu Handlovský, Schwarze však nepřekonal. Prosadili se naopak Mladoboleslavští. Po Žabkově akci přidal třetí gól Pabiška, jenž se jako první v zápase prosadil při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Vítěz první ligy ale rychle snížil, jak jinak než v přesilovce. Na konci rychlé kombinace byl Roubík.

BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 31. Chaloupka (Pabiška), 37. Boháč (Pabiška, Žabka), 46. Pabiška (Vrbata, Žabka) - 34. Jan Kovář (P. Hořava), 48. Roubík (Alinč, Pojkar). Vyloučení: 7:4. Využití: 2:2. Diváci: 3 470. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články