Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

České hokejisty prověří v dalším dvojutkání Bělorusko

Praha - Dalšími dvěma zápasy pokračuje přípravné období české hokejové reprezentace před mistrovstvím světa na Slovensku. Dnes se národní tým střetne v Minsku s Běloruskem, v sobotu pak přijde na řadu odveta v přibližně 150 kilometrů vzdáleném Bobrujsku. Oba duely se budou započítávat do série Euro Hockey Challenge. Kouč Alois Hadamczik původně zamýšlel vzít do Běloruska pět kompletních útočných formací. Tuto myšlenku ale musel opustit. "Nemůžou jet všichni. Nemůžeme vzít více než 23 hráčů, takové jsou regule a my se tomu musíme přizpůsobit. Je to prý i proto, že domácí mužstvo by mohlo postavit třeba dva týmy; jeden v pátek a druhý v sobotu," řekl Hadamczik.

Doma proto zůstanou bek Ondřej Němec a útočníci Jiří Novotný s Petrem Hubáčkem. "Hubáčka s Novotným, a případně i Němce jsem chtěl nasadit jen do jednoho utkání, ale vyvrbilo se to takhle, tak je nechávám doma. Dal jsem jim volno, vědí, co mají dělat v tréninku," vysvětlil Hadamczik. Jako třináctý útočník odcestuje s týmem Tomáš Pospíšil ze Slavie. "Jedno utkání bude určitě hrát," potvrdil Hadamczik. Kapitánem bude při absenci Novotného zadák Petr Čáslava.

Podobně jako nyní bude muset reprezentační kouč zúžit tým také za týden pro páteční a sobotní souboj v Litvínově proti Švýcarsku. "V Litvínově, kde platí stejné pravidlo, to znovu protočím, takže někoho opět nechám mimo tým," nastínil své záměry Hadamczik.


Bělorusko podle něho představuje velmi kvalitního soupeře. "Je to ruský hokej. Jsou to dobří bruslaři, dobří do kombinace. Myslím si, že oproti Norům nebude tolik osobních soubojů, ale bude zase o to větší pohyb a kombinace," uvedl Hadamczik. "Uvidíme, jak se toho náš tým zhostí," dodal. 

Cílem nejbližších měření sil je podle něho zaměřit se na systém hry celého mužstva. "Dnes jsme klukům pouštěli video z Norska a ukazovali si spoustu věcí, které vyžadujeme a které chceme, aby brali za své. Hlavně obrannou činnost a založení útoku. Naším cílem je dostávat co nejméně gólů. Soupeř bude hodně bruslit, takže by nám zápasy měly ukázat, jak jsou hráči schopní reagovat," konstatoval Hadamczik.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Bělorusko - Česko



Základ běloruského týmu je tvořen hráči Dinama Minsk, účastníka KHL. "Bude to dobrá a těžká prověrka. Proto jsem vzal některé mladé kluky, jako jsou třeba Tomáš Svoboda nebo Tomáš Pospíšil, aby viděli, jak na tom jsou na mezinárodní scéně, a vyzkoušeli si to. Může jim to jen pomoct," podotkl Hadamczik. "Další šanci dostává třeba i Štich, který měl dobrou výkonnost v závěru ligy i v posledních utkáních. Bude hrát s Čáslavou, další mladík Roth zase se zkušeným Škoulou," doplnil trenér.

Alois Hadamczik s českými hokejisty
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články