Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Startuje extraligová baráž, Ústí i Boleslav s ní mají zkušenosti

Praha - V Mladé Boleslavi začíná baráž o účast v nejvyšší domácí hokejové soutěži a proti sobě nastoupí celky, které mají s tímto specifickým vzájemným soubojem velké zkušenosti - domácí Bruslařský klub a Ústí nad Labem. Středočechy čeká baráž počtvrté za sebou, Ústí se v ní od roku 2006 představí také počtvrté. Oba kluby však mají v sérii hrané na čtyři vítězství diametrálně rozdílnou úspěšnost. Zatímco Mladá Boleslav všechny tři předešlé baráže vyhrála, z toho dvakrát proti Ústí nad Labem, Lvi všechny tři série prohráli a uhráli v nich jen tři zápasy. V roce 2009 prohráli Severočeši s Mladou Boleslaví dokonce jednoznačně 0:4.

"My už nemáme co ztratit, můžeme jenom získat. To Boleslav může přijít o extraligu, v tom je naše malá výhoda," řekl ústecký trenér Petr Rosol poté, co Lvi porazili ve finále první ligy Chomutov 4:0 na zápasy.

Díky tomu získal vítěz druhé nejvyšší soutěže čas na odpočinek a přípravu. Poslední zápas ale sehráli Ústečtí už v sobotu 26. března. "Doufám, že nám to neuškodí a naše forma bude gradovat. Od čtvrtfinále se v každé sérii vždycky zlepšujeme, tak chci věřit, že v tom budeme pokračovat," přál si Rosol. Podle něj ale v baráži místo Mladé Boleslavi mělo hrát Kladno. Nadcházející soupeř ústeckých hokejistů totiž na dno extraligové tabulky klesl po trestu za administrativní chyby při registracích hráčů.


Mladá Boleslav bude mít jako zástupce extraligy na úvod série i v případném rozhodujícím sedmém zápase výhodu domácího prostředí. Vedení středočeského klubu si hodně slibuje i od trenéra Vladimíra Jeřábka, kterého angažovalo čtyři kola před koncem skupiny o udržení s jednoznačným cílem zachránit soutěž.

Baráž bude o disciplíně, tvrdí kouč Boleslavi

"Nebude to hezký hokej. Kdo bude chtít hrát krásné kombinační akce, bude dostávat z brejků góly. Doufám, že to nebudeme my," řekl Jeřábek. "Nasazení, disciplína, obětování, o ničem jiném to v baráži nebude," doplnil kouč, jenž v případě, že dovede BK k výhře v sérii, by měl v klubu působit i v příští sezoně. Středočeši v posledním zápase extraligy utrpěli debakl 2:9 na ledě Kladna, to se ale prý na jejich výkonu v klíčových momentech sezony neprojeví. "S hokejem to z naší strany nemělo nic společného. Možná už jsme mysleli na baráž," řekl Jeřábek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články