Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec pro sebe v závěru rozhodl i druhý finálový duel

Třinec - Hokejisté Třince vyhráli druhé finálové utkání nad Vítkovicemi 2:0 a stejným poměrem vedou i v sérii o titul. Dnešní utkání rozhodl až 61 sekund před koncem Václav Varaďa, výhru pak v power-play zpečetil Martin Adamský. Série pokračuje v pátek v Ostravě. Vítkovice splnily předsevzetí a do druhého zápasu vstoupily aktivněji, jenže pořádné šance měli znovu Oceláři. Gólový účet mohl otevřít už ve třetí minutě Koudelka, ale jeho bekhend se od horní tyčky vrátil před branku a dorážka McGregora už se do ní nedostala.

Hosté se ukáznili rovněž v osobních soubojích. První přesilovku přesto soupeři darovali už ve čtvrté minutě a po Bonkově průniku středem kluziště se musel vyznamenat Málek. Po úvodní pětiminutovce byla snaha Vítkovic ještě markantnější. Hosté oproti prvnímu utkání mnohem lépe bruslili, napadali, ale vyloženou šanci jim aktivita nepřinesla. Naopak v 10. minutě měli štěstí, že Kohnovo nahození před branku Trnka sklepl těsně vedle tyčky.

Karta se začala obracet ve druhé třetině. Třinec přišpendlil soupeře do útočného pásma, ale Málek čaroval. Hosty podržel především ve 30. minutě, když betonem vyrazil Krajíčkův volej z bezprostřední blízkosti, zanedlouho zmenšil úhel Richterovi a ten v dobrém postavení znovu nechal vyniknout vítkovického gólmana.

Málek přiváděl Oceláře k zoufalství. Když se ve 43. minutě srazili na útočné modré čáře Húževka s Vosátkem, jeli domácí v přečíslení dva na jednoho, ale vítkovický gólman Varaďův švih znovu zneškodnil.



Vyprodaná Werk Aréna pak ztuhla v obavách, chytrý Vránův podstřel Hamerlík s námahou vykopl a dorážející Klimek minul cíl. Vítkovice měly v závěru více ze hry, ale 61 sekund před koncem řádné doby zničil jejich naděje Varaďa, který dotlačil za Málka Růžičkovu střelu.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel

Hlasy trenérů po utkání:

Pavel Marek (Třinec): "Věděli jsme, že dneska to bude daleko těžší utkání. Vítkovice byly v první třetině lepší v pohybu, nás v těchto momentech podržel brankář Hamerlík. Potýkali jsme se s koncovkou, nebyli jsme schopni proměnit šance. Bylo to hodně o gólmanech, kteří předváděli fantastické výkony. Utkání v závěru neskutečně gradovalo, tempo hry šlo nahoru a gól mohl padnout na obou stranách. My jsme hráče nabádali, ať nehrají vabank. Pak se z nevinné akce vyklubala akce, která rozhodla."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Dneska jsme podali lepší výkon, měl stoupající tendenci. Myslím, že ve třetí třetině jsme už hráli hokej, který jsme produkovali v minulých sériích. V závěru měly ke gólu blízko oba týmy, ale štěstí se přiklonilo na stranu domácích. Ale jsme přesvědčení, že se soupeřem můžeme hrát vyrovnanou partii v Třinci, natož doma, kde máme ještě větší sebevědomí. Koukáme se dál pozitivně i přes tu krutou prohru."

V následující power-play přidal druhý gól Adamský rovněž za asistence Růžičky, který svou rekordní bilanci v play-off vylepšil už na 30 kanadských bodů (15 branek + 15 asistencí) v 15 zápasech.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 59. Varaďa (M. Růžička), 60. Adamský (M. Růžička, Zíb). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Utkání HC Oceláři Třinec-HC Steel Vítkovice
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články