Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

František Kaberle končí v Pardubicích, touží po něm Plzeň

Pardubice - Hokejový obránce František Kaberle nebude pokračovat v dresu Pardubic, kam zamířil loni v létě z Kladna. Sedmatřicetiletý pětinásobný mistr světa a vítěz Stanleyova poháru z roku 2006 s Carolinou neprodlouží s Eatonem smlouvu a údajně by mohl zamířit do Plzně. Ta totiž hledá náhradu za Jaroslava Modrého, který v klubu končí kvůli rodině a pravděpodobně ve 40 letech uzavře svou bohatou kariéru. Jeho manželka se chce vrátit s dětmi do Spojených států.

"Co mám informace, tak František obdržel daleko zajímavější nabídku na působení v jiném klubu oproti té pardubické," řekl internetovým stránkám pardubického klubu generální manažer Zbyněk Kusý. "Takových a podobných hráčů, které chceme, je víc. Snažíme se sem dostat zajímavé hokejisty, o nichž jsme přesvědčeni, že by nám pomohli," prohlásil k možnému angažování Kaberleho v deníku Sport generální manažer a kapitán Plzně Martin Straka.

Pardubice se do boje zkušeného zadáka nepouštějí. "My se chceme přesně držet mantinelů, které máme nastaveny v poměru cena - výkon. Františkovi jsem poděkoval za jeho působení u nás, vnímám ho jako pozitivní," uvedl Kusý. "Nezapomínejme, že v základní části jsme inkasovali nejméně gólů. To nebývá v Pardubicích zrovna zvykem. Kolektiv obrany pracoval v posledních dvou sezonách výborně," dodal.

Zůstane v Pardubicích Jandač?

V Pardubicích ale řeší další působení slovenského obránce Branislava Mezeie a amerického zadáka Jeffa Jillsona. "Branislav Mezei má podle mých informací nabídku z Kontinentální hokejové ligy, o ní bude uvažovat. Jeff Jillson vždy po sezoně přemýšlí, i my si musíme po výběru trenéra promluvit o tom, zda budeme pokračovat s hráči, které jsme tu měli, a to je případ Jeffa," doplnil Kusý.

Právě otázka kouče také není ve východočeském klubu vyřešená. Josefu Jandačovi po ročním působení končí kontrakt a spekuluje se o jeho odchodu do Sparty. "Josef se mi do pondělí ozve a sdělí mi svoje rozhodnutí, zda bude pokračovat v klubu, nebo zvolí jinou možnost. Pokud zvolí druhou variantu, tak začneme řešit možnosti, které přicházejí do úvahy. Ty jsou zatím na stole u mě v kanceláři na papíře. Je zbytečné o nich obsáhle hovořit, byly by to spekulace," poznamenal Kusý.

Josef Jandač
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články