Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kindl zahájil obrat Detroitu, Michálek dal vítězný gól

New York - Hokejisté Detroitu se oklepali z předchozího desetibrankového debaklu od St. Louis a v sobotním utkání NHL zvítězili v Nashvillu 4:3 v prodloužení. Red Wings přitom nezačali zápas dobře a ve 23. minutě prohrávali i s přispěním jedné branky Martina Erata už 0:3. Obrat Detroitu odstartoval český obránce Jakub Kindl, který zachytil špatnou rozehrávku soupeře a střelou z levého kruhu zaznamenal druhý gól sezony.

Na Kindla navázal za 81 sekund Justin Abdelkader, který v závěrečné třetině druhým gólem v utkání poslal zápas do prodloužení. V něm dokonal dílo Daniel Cleary. Vítězstvím v Nashvillu Detroit vylepšil svůj vlastní rekord, který je nejlepší i v rámci celé ligy: pojedenácté v řadě získal v základní části alespoň sto bodů. Zároveň si zajistil podvacáté za sebou účast v play off.

Delší aktivní sérii nemá žádný tým ze čtyř hlavních profesionálních sportů v Severní Americe (NHL, NBA, NFL, MLB). Jejich pronásledovatelé z New Jersey naopak o úctyhodnou sérii přišli. Devils doma podlehli Montrealu 1:3 a budou poprvé chybět ve vyřazovací části od roku 1996. U jediné branky týmu asistoval Patrik Eliáš, stejnou bilanci zaznamenal i hostující útočník Tomáš Plekanec. Dvěma trefami rozhodl o výhře Canadiens Mathieu Darche.

Zabodoval Michálek

Ve zbývajících deseti utkáních sobotního programu NHL se z českých hokejistů gólově prosadil už jenom Zbyněk Michálek, který dal rozdílový gól při vítězství Pittsburghu 4:2 na ledě Floridy. Defenzivně laděný zadák překonal Scotta Clemmensena, náhradníka Tomáše Vokouna, střelou nad vyrážečku a přesnou ranou zlomil v 53. minutě nerozhodný stav 2:2.

Penguins se výhrou dostali po sedmé v historii klubu na hranici sta bodů v základní části a navíc si udrželi v boji o domácí výhodu v prvním kole play off tříbodový odstup od páté Tampy Bay, která v sobotu vyhrála 3:1 v Minnesotě. "Přesně o tom jsme mluvili před zápasem. Chceme začínat doma a k tomu jsme potřebovali odehrát dobrý zápas a získat dva body. To se povedlo," těšilo Michálka. Krize Floridy ale pokračuje; osmou porážkou v řadě se propadla na poslední místo ve Východní konferenci.

Pavelec se vzdal naděje na play off

Další dva čeští gólmani už byli v akci. Ondřej Pavelec přišel po porážce s Atlantou 2:3 v Bostonu definitivně i o teoretickou naději na postup do play off, a může tak být případnou posilou pro blížící se mistrovství světa na Slovensku. Pavelec si v utkání připsal 21 zákroků a rozhodující gól inkasoval v 53. minutě z trestného střílení, kdy ho Michael Ryder překonal střelou nad lapačku.

Naopak Michal Neuvirth bojuje s Washingtonem o vítězství ve Východní konferenci. Hráči z hlavního města USA i díky jeho 34 zákrokům porazili Buffalo 5:4 v prodloužení a přeskočili o bod vedoucí Philadelphii. Vývoj utkání byl ale divoký. Už po pěti minutách vedli Capitals 2:0, ale po dalších pěti bylo srovnáno. V závěrečné desetiminutovce pak domácí museli dvakrát stahovat jednobrankový náskok, ve druhém případě to dokázali díky Jasonu Arnottovi, který dal 400. gól v NHL. Obrat pak završil v prodloužení Alexandr Ovečkin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články