Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vokoun: Na mistrovství světa chci přijet

Gjövik - Start brankáře Tomáše Vokouna na hokejovém mistrovství světa není ohrožen. Gólman Floridy dementoval zprávy zámořského tisku, že jeho zdravotní stav není dobrý, a v telefonickém rozhovoru s trenérem Aloisem Hadamczikem uvedl, že i nadále počítá s tím, že na šampionátu na Slovensku bude startovat. S Vokounem se počítá jako s brankářskou jedničkou. "Mluvili jsme spolu a potvrdil mi, že by měl ještě odchytat nějaké zápasy a jak to skončí (NHL), tak přiletí," řekl Hadamczik.

Vokoun je na marodce od neděle, kdy nedochytal zápas proti Pittsburghu kvůli problémům se zády. "Teď rehabilituje," řekl Hadamczik na adresu rodáka z Karlových Varů, který měl být podle prvních informací zámořského tisku mimo hru zhruba pět dní.

V minulých dnech se ale objevila informace, že by Vokoun již v této sezoně nemusel dres Panterů obléct. Proto se rozhodl Hadamczik hrdinu loňského MS kontaktovat. "V Brně se k nám připojí," řekl reprezentační kouč. Vokoun by tak mohl startovat na konci dubna na Českých hrách v moravské metropoli.



I kdyby ale Vokoun do konce základní části NHL za Floridu nenastoupil, neznamenalo by to, že je jeho start na šampionátu ohrožen. Čtyřiatřicetiletému gólmanovi totiž po sezoně končí smlouva, a nepotřebuje tak svolení amerického klubu ke startu na MS.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články