Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kouč Lubina po sezoně u Komety končí

Brno - Trenér extraligových hokejistů Komety Ladislav Lubina po sezoně ukončí své působení v Brně. Vedení klubu mu oznámilo, že s ním neprodlouží smlouvu, která mu vyprší koncem dubna. Jméno nového trenéra odtajní klub v příštím týdnu. V kuloárech se spekuluje o Zdeňku Venerovi, který skončil ve Zlíně. Ten ale informaci nepotvrdil a údajně má i nabídky ze zahraničí. Lubina společně se svým asistentem Svatoplukem Číhalem ještě povede naposledy Kometu Brno v pátečním závěrečném utkání skupiny o udržení v Praze proti Spartě.

"O mém konci v Brně je už rozhodnuto. Bavil jsem se o tom dnes ráno s vedením," poznamenal Lubina, který už v předstihu tušil, že po nevydařené sezoně a konečném jedenáctém místě bude mít těžkou pozici s prodloužením smlouvy.

Do Brna přišel před před necelými sedmnácti měsíci v roli asistenta hlavního kouče Vladimíra Jeřábka. Při jejich angažování byla Kometa beznadějně poslední. Společně s dalším asistentem Mojmírem Trličíkem tým zvedli a bezpečně v minulé sezoně provedli skupinou o udržení až ke konečnému jedenáctému místu. Po sezoně asistent Trličík zamířil do Vítkovic, kde tým v roli hlavního trenéra přivedl až do finále letošní extraligy.

V této sezoně Brňané výrazně posílili a celou první polovinu extraligy zářili. Jenže od začátku prosince po sérii porážek se dostal tým do málo vídané vleklé krize a postupně spadl z druhého místa až do skupiny o udržení. Už začátkem ledna na vlastní žádost odstoupil z funkce Vladimír Jeřábek a Lubina se posunul do role hlavního kouče.

"Bral jsem jako výzvu převzít tým v roli hlavního trenéra. Nečekal jsem ale, že je mužstvo až v takové krizi. Dělali jsme všechno pro postup do play-off, ke kterému nám chyběly tři body. Z této sezony budu hodně dlouho čerpat," přiznal Lubina, který ale nechce ventilovat na veřejnost příčiny poklesu formy. Svůj poznatek bere Lubina jako interní záležitost klubu. Na Brno bude i navzdory nevydařené sezoně vzpomínat dle svých slov v dobrém a těší se na svou budoucí práci, při níž bude moci odpovídat za celoroční chod mužstva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články