Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

K reprezentaci se připojili Červenka a spol., skončil Linhart

Praha - Čtveřice nových hráčů se dnes připojila k hokejové reprezentaci připravující se v Praze na mistrovství světa. Trenér Alois Hadamczik na ledě pražské Sparty poprvé přivítal Romana Červenku a Martina Škoulu z Omsku a pardubické duo Jakub Nakládal, Petr Koukal. Kádr mužstva naopak již opustil zlínský bek Tomáš Linhart. Dnes definitivně padla možnost, že by se do přípravy mužstva zapojil útočník švédského Linköpingu Jaroslav Hlinka. Čtyřiatřicetiletý hráč se odpoledne sešel s Hadamczikem a dohodli se, že se zkušený centr k týmu už nepřipojí.

"Jarda nebyl v nároďáku dva roky. Zvažoval situaci, ale nakonec se rozhodl i proto, že už má naplánovanou a zaplacenou dovolenou, že už nic měnit nebude," řekl Hadamczik.

Další čtyři hráči, kteří se dnes měli na tréninku hlásit, dorazili podle plánu. Zatímco Koukal s Nakládalem absolvovali obě fáze přípravy na ledě, Červenka se Škoulou místo druhé části šli do posilovny. Ani jeden z nich totiž nepoletí v pátek do Norska, kde reprezentaci čekají první dva přípravné zápasy před šampionátem. "Jsem docela rád, že hrát nemusím. Sezona byla dlouhá, obě série v play-off jsme hráli na sedm zápasů, takže odpočinek ještě uvítám," přiznal Škoula, jenž se svým klubovým spoluhráčem začnou trénovat "naostro" příští týden.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Romana Červenky

V Norsku si zachytá Pöpperle, pak z týmu odejde

Volno nakonec dostal i brankář Jakub Štěpánek, který s týmem trénuje od pondělí. Na severu Evropy tak dostanou šanci Jakub Kovář a Tomáš Pöpperle. "Kuba trénuje, ale dvakrát se ještě necítí. Dali jsme mu proto volno, aby mohl rehabilitovat a trénovat. V příštím týdnu tým opustí Pöpperle a zůstane tady Kovář a Štěpánek," uvedl Hadamczik.

Reprezentace bude v Praze trénovat ještě ve čtvrtek, v pátek odletí do Norska. Po návratu bude z výběru vedle Pöpperleho vyřazen ještě jeden obránce a jeden útočník. Na dalším úterním srazu se bude nově hlásit útočník Petr Vampola a zřejmě i hráči z týmu, který prohraje semifinálovou bitvu mezi Slavií a Třincem.

Existuje i šance, že by se již na další akci do hry zapojili i hokejisté z kádrů poražených semifinalistů Kontinentální ligy. "Momentálně ale nevíme, jak dlouho se tam série potáhnou," podotkl reprezentační kouč, jenž má zájem o všechny české krajánky v kádrech Ufy, Magnitogorsku, Jaroslavle a Mytišči. Například Zbyněk Irgl a Michal Barinka jsou ale momentálně zranění.

Aktuální složení reprezentačního týmu:

Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta Praha), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL)

Obránci: Lukáš Derner, David Štich (oba Liberec), František Ptáček (České Budějovice), Jakub Nakládal (Pardubice), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Tomáš Mojžíš (Dinamo Minsk/KHL), Vladimír Sičák (Kärpät Oulu/Fin.), Martin Škoula (Omsk/KHL).

Útočníci: Radek Dlouhý, Petr Hubáček, Marek Kvapil (všichni Kometa Brno), Milan Gulaš, Tomáš Mertl, Jiří Šimánek (všichni České Budějovice), Lukáš Pech (Karlovy Vary), Ivan Rachůnek (Zlín), Lukáš Vantuch (Liberec), Petr Koukal (Pardubice), Jiří Novotný (Astana/KHL), Josef Straka (Čerepovec/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Roman Červenka (Omsk/KHL).

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články