Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hamrlík pátým gólem v sezoně ukončil trápení Montrealu

Montreal - Hokejový obránce Roman Hamrlík překonal v úterním utkání NHL Ondřeje Pavelce a svým pátým gólem v sezoně přispěl k výhře Montrealu nad Atlantou 3:1. Český zadák se prosadil v 13. minutě, když při závaru před brankou doklepl kotouč do sítě a dostal svůj tým do vedení 1:0. Hamrlík tak ukončil střelecké trápení Canadiens, kteří v předchozích třech zápasech ani jednou neskórovali, když podlehli 0:2 Buffalu, 0:7 Bostonu a znovu 0:2 Washingtonu. Zatímco Montreal si upevnil šesté místo v tabulce Východní konference, Atlanta nejspíš přišla o poslední naději na postup do play-off. Šest zápasů před koncem totiž stále ztrácí devět bodů na osmé Buffalo, které podlehlo 3:4 Torontu.

Zaváhání Buffala využili hokejisté Caroliny, kteří vydřeli výhru 3:2 po samostatných nájezdech ve Washingtonu a na devátém místě se přiblížili Buffalu na rozdíl pouhých tří bodů. Hurricanes sice prohrávali po druhé třetině 1:2, v úvodu třetí třetiny však vyrovnal osmnáctiletý nováček Jeff Skinner a stejný hráč pak dal i jeden ze dvou gólů v penaltovém rozstřelu.

Důležité vítězství vybojovali hokejisté Phoenixu, kteří v přímé bitvě o postup v Západní konferenci porazili Dallas 2:1 po samostatných nájezdech. Kojoti si tak udrželi čtvrtou příčku a zvýšili náskok na devátý Dallas a desáté Calgary na osm bodů. Na jediný gól Phoenixu v zápase přihrál český obránce Michal Rozsíval, v penaltovém rozstřelu byl pak jedním ze dvou úspěšných střelců útočník Radim Vrbata. O vítězství Kojotů rozhodl gólem v páté sérii Ray Whitney.

Dallas navzdory zisku pouze jednoho bodu posílil své postupové šance, jelikož další dva soupeři v boji o elitní osmičku prohráli. Osmé Chicago, na které Stars ztrácejí tři body, podlehlo 0:3 Bostonu, šestý Nashville, jenž má o pět bodů více, prohrál 1:3 s Vancouverem. Pátou pozici si naopak upevnili hokejisté Los Angeles povinnou výhrou 2:0 na ledě nejhoršího týmu NHL Edmontonu.



Martin Havlát pomohl jednou asistencí k výhře Minnesoty 3:2 po nájezdech v St. Louis a znovu se osamostatnil na prvním místě v tabulce kanadského bodování českých hokejistů. Havlát nasbíral v 76 zápasech 61 bodů a má o bod víc než David Krejčí z Bostonu, jenž se při výhře nad Chicagem 3:0 neprosadil.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články