Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tři Hejdukovy gólové přihrávky k výhře Colorada nestačily

Anaheim - Český hokejový útočník Milan Hejduk přihrál v pondělním utkání NHL na tři góly, jeho Colorado ale prohrálo v Anaheimu 4:5. Hejdukův výkon přebil útočník Kačerů Teemu Selänne, jenž měl prsty ve všech pěti gólech svého týmu, když tři vstřelil a na zbylé dva přihrál. Anaheim tak uhájil sedmou příčku v tabulce Západní konference a zvýšil náskok před devátým Calgary na čtyři body. Plamenům se vzdálilo i osmé Chicago, které zvítězilo 3:2 v prodloužení na ledě Detroitu a má už o tři body víc.

Kačeři přitom nezačali zápas s Coloradem dobře a kvůli dvěma slepeným gólům prohrávali v 6. minutě už 0:2. K obratu zavelel Teemu Selänne až v první minutě druhé třetiny, kdy z trestného střílení snížil na 1:2. V polovině zápasu už po brance Jasona Blakea a dalším zásahu Selänneho vedli domácí 3:2. Coloradu se sice ještě podařilo před druhou sirénou vyrovnat, v třetím dějství však Ducks definitivně rozhodli o vítězství dvěma góly v přesilovkách. Jednu z nich využil Selänne, když v 56. minutě zvýšil vedení Kačerů na 5:3 a dokonal svůj 22. hattrick v kariéře.

Chicago v Detroitu dvakrát vedlo, domácí ale i díky jedné přihrávce Jiřího Hudlera dokázali odpovědět. O vítězství Blackhawks tak rozhodl až v první minutě prodloužení bývalý hráč Red Wings Marián Hossa, který v přesilové hře potrestal vyloučení Henrika Zetterberga ze samého závěru základní hrací doby.

"Myslím, že to je naše nejdůležitější vítězství v sezoně," prohlásil kouč Chicaga Joel Quenneville, jehož tým tak odčinil sobotní porážku 1:2 s Anaheimem. "Byla to tvrdá prohra, jsem proto moc rád, že jsme se z ní dokázali oklepat. Líbilo se mi, jak hráči k dnešnímu utkání přistoupili a jakou energii do něho dali. Byl to pro nás zápas jako v play-off," uvedl Quenneville.

Centr Chicaga Tomáš Kopecký v akci
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články