Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Argentina

Ústečtí hokejisté si po dvou letech zahrají baráž

Chomutov - Hokejisté Ústí nad Labem porazili ve čtvrtém finálovém utkání play-off první ligy Chomutov 4:1 a postoupili opět po dvou letech do baráže o extraligu, v níž se utkají s Mladou Boleslaví. Lvi, kteří vyhráli základní část druhé nejvyšší soutěže, ovládli finálovou sérii nečekaně jednoznačně 4:0 a sesadili severočeského rivala z prvoligového trůnu.

Chomutov nezačal čtvrtý duel dobře, jeho hra se skládala z velmi nepřesných přihrávek, chyběla kombinace. Kouč Kašpárek opět výrazně zamíchal sestavou a útočnými trojičkami. Domácím šlo o všechno, další prohra by je poslala na dovolenou. V úvodu osmé minuty šel pykat ústecký Vobořil a Chomutov poprvé v zápase Ústí zatlačil v jeho pásmu. Výsledkem byla vysoká hůl v obličeji Semana, trest na dvakrát dvě minuty a téměř půlminutová přesilovka pět na tři. V ní Milan Procházka ale trefil v jinak naprosto prázdné brance jen držadlo Francouzovy hole. V pěti proti třem hrál Chomutov nakonec celé další dvě minuty, po faulu Mikulíka, ale dlouhá dvojnásobná přesilovka byla z jeho strany naprosto tragická.

Do vedení tak šlo Ústí ve 26. minutě, kdy přečíslení tří proti dvěma zakončil Roubík. Chomutov sice hned v následné přesilovce ve 29. minutě vyrovnal, když na konci akce na jeden dotek byl obránce Havíř, ale i Ústí hned vzápětí potrestalo nedisciplinovanost soupeře brankou v přesilovce. Hanzl vyhrál buly, přihrál na modrou Kloboučkovi a ten lehkou střelou překonal Hanuljaka. Ve 35. minutě si potom chomutovský gólman vybral další slabou chvilku, když mu z lapačky vypadla střela Handlovského, kterou Hanzl dorazil.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Chomutov - Ústí nad Labem

Další hřebíček do rakve s chomutovským snem o baráži a postupu do extraligy potom zasadil odevzdanému domácímu týmu Rok Pajič, kterého nechala domácí obrana ve 46. minutě úplně volného mezi kruhy, a ten nedal Hanuljakovi šanci. Rozložený Chomutov už se nezmohl ani na gól, a tak titul pro mistra první ligy a vstupenka do baráže putuje už po čtyřech zápasech do krajského města na Labi.

Chomutov - Ústí nad Labem 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)

Branky: 29. Havíř (Duda, D. Hruška) - 26. Roubík (Mikulík, Ludvík), 30. Klobouček (Hanzl), 35. Hanzl (Handlovský), 46. Pajič (Jan Kovář). Rozhodčí: Pešina, Trombík - Čížek, Padevět. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 5 184. Konečný stav série: 0:4.

Kapitán Ústeckých Lvů Jan Klobouček s pohárem pro vítěze
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články