Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hudlerův gól k bodovému zisku Detroitu nepomohl

New York - Český útočník Jiří Hudler vstřelil ve středečním utkání NHL jediný gól Detroitu, který v souboji dvou nejlepších týmů Západní konference podlehl doma Vancouveru 1:2. Obě trefy hostujícího celku si připsal nejproduktivnější hráč soutěže Daniel Sedin. Švédský hokejista má v čele kanadského bodování náskok sedmi bodů před svým dvojčetem a spoluhráčem z formace Henrikem, jenž Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče sezony získal loni.

Hokejisté Vancouveru se výhrou v Detroitu přiblížili i zisku Prezidentova poháru pro vítěze základní části. Canucks, kteří tuto trofej ještě v klubové historii nezískali, mají před vedoucím celkem Východní konference Philadelphií náskok osmi bodů a před Detroitem ještě o dva více.

Hokejisté Floridy se trápí v koncovce a ve druhém utkání za sebou nedali ani gól. Na ledě Chicaga prohráli 0:4. Naděje Panthers na bodový zisk dlouho držel český brankář Tomáš Vokoun, který zastavil 27 střel a poprvé inkasoval až ve 35. minutě. V závěrečné části se ale domácí utrhli třemi góly, u posledního zaznamenal přihrávku Michael Frolík, který byl v této sezoně vyměněn do Chicaga právě z Floridy.

Calgary v závěru základní části dochází dech. Desátý tým Západní konference prohrál v San Jose 3:6 a prohrál šest z posledních sedmi utkání. "Dostali jsme se ze zaběhnuté koleje. Nehrajeme ani dostatečně sebevědomě, jak by bylo potřeba. Dnes jsme dostali v první třetině čtyři góly, po takovém začátku mnoho zápasů nevyhrajete. Takový start je neomluvitelný," dodal hostující útočník Jarome Iginla. Jednu asistenci si v dresu poražených připsal Aleš Kotalík.

Na poslední postupové místo ztrácí Calgary dva body, ale má odehráno o tři utkání více než osmý Anaheim, který na rozdíl od Calgary ve středu prokázal touhu po vítězství. Ducks v Dallasu vyrovnali ve třetí třetině dvakrát jednobrankový náskok soupeře, přičemž ve druhém případě v čase 59:53 zařídil Teemu Selänne prodloužení. V něm Cam Fowler rozhodl o výhře Anaheimu 4:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články