Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ústí porazilo Chomutov i podruhé, přestřelku rozhodl Mikulík

Ústí nad Labem - Hokejisté Ústí nad Labem porazili i ve druhém finálovém utkání play off první ligy Chomutov a po výhře 5:4 vedou v sérii 2:0. Chomutov dokázal třikrát vyrovnat, na gól Milana Mikulíka ze 48. minuty už ale neodpověděl. Série hraná na čtyři vítězství pokračuje dalšími dvěma zápasy v pátek a v sobotu na ledě Chomutova. Hosté po pondělní porážce nasadili do zápasu dva nové hráče, obránce Muchu a útočníka Kuběnu z extraligových Karlových Varů. A přestože se při Mikulíkově vyloučení dostali do šancí Hruška a Jíra, do vedení šli opět jako první domácí.

V 6. minutě otevřel skóre osamocený Hanzl, kterého ideálně našel Kloz. Chomutov ale dokázal rychle odpovědět, již o 27 sekund později zakončil Dudovu akci Hruška. Druhý gól mohl přidat Pulpán, ale prosadili se opět Ústečtí.

Velkou zásluhu na tom měl nedisciplinovaný Duda. Elitní útočník hostů byl nejprve jedním ze dvou vyloučených hráčů, jejichž absenci na ledě využil ke vstřelení druhé branky Kloz. Poté seděl na trestné lavici sám a Roubík zvýšil na 3:1. Zkázu hostů mohl dokonat po rychlém protiútoku Gureň, Hylák ale jeho střelu vyrazil.

Chomutovští trenéři Kašpárek a Liška se pokusili oživit hru stažením týmu na tři formace a jedním z hráčů, kteří ze sestavy vypadli, byl i Duda. Snížit mohl ve 27. minutě Hrdel, ale Francouz jeho velkou šanci zlikvidoval. Ve 34. minutě už gólman domácích inkasoval, když jej při hře čtyři na čtyři překonal Kraft.

Hosté se snažili, Ústí však dokonalo vítězství

Na začátku třetí třetiny se hostům podařilo vyrovnat. Chybu v ústecké rozehrávce potrestal Stránský, ve 42. minutě tak domácí přišli o svůj náskok z první třetiny. Ve vzduchu navíc "visel" čtvrtý gól hostů. Havíř, Skořepa ani Hruška ale Francouze nepřekonali, a tak z ojedinělé akce udeřili domácí. Vedení zpět na ústeckou stranu strhl Mikulík.

Hosté ale nerezignovali a podařilo se jim opět vyrovnat. Kraft nejprve trefil tyč, v pokračující akci se poté prosadil Procházka. Střelecké dostihy pokračovaly. Již o 21 sekund později domácí opět vedli, když Hyláka překonal po samostatné akci Šagát. O šanci na zdramatizování zápasu v závěru připravil hosty Hrdel, který dostal čtyřminutový trest.

Ústí nad Labem - Chomutov 5:4 (3:1, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 6. Hanzl (Kloz), 11. Kloz (Hanzl, K. Černý), 17. Roubík (Šagát, Pojkar), 48. Mikulík (Jeřábek), 52. Šagát (Sklenička) - 7. D. Hruška (Duda), 34. Kraft (D. Hruška, Bombic), 42. Stránský (D. Hruška, Skořepa), 52. Milan Procházka (Kraft, Jíra). Rozhodčí: Pešina, Trombík - Klein, Skopal. Vyloučení: 7:10, navíc Handlovský - Grof oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6 330. Stav série: 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Ústí n. Labem - Chomutov
Radek Duda
zdroj: Isifa/LN autor: Jan Hrouda
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články