Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia chce překvapit i Třinec, který čeká na finále už 13 let

Praha - O skalp dalšího favorita a s ním spojené velké překvapení v podobě postupu do finále extraligy budou usilovat hokejisté pražské Slavie, kteří zahájí semifinálovou sérii dvěma duely dnes a zítra na ledě Třince. Také domácí Oceláři, kteří vyhráli základní část soutěže, ale mají o motivaci postaráno. Od jejich poslední účasti ve finále již uplynulo dlouhých 13 let. Přímý přenos můžete od 17:00 sledovat exkluzivně na webu ct4sport.cz.

Třinec je po osmi letech v semifinále a město opět zachvacuje hokejová horečka. Oceláři se se Slavií utkají v play off počtvrté a právě k poslední vzájemné sérii v březnu roku 2008 se datuje i poslední vítězství Pražanů ve Werk Aréně v řádné hrací době. Od té doby se Růžičkův tým vracel z Třince vesměs s prázdnou.

"Nic to neznamená, Slavia v play off dokazuje své kvality. Je to výborně organizované mužstvo. Síla Slavie se zbytečně podhodnocuje. Má kvalitní kádr, zkušené obránce, kteří spolu hrají x let," prohlásil třinecký trenér Břetislav Kopřiva. Podle něj je charakteristickým rysem hry Pražanů nasazení a bojovnost. I když Třinečtí mají v play off v nohou o šest zápasů méně než soupeř, podle Kopřivy únava v úvodu série nebude hrát roli. "Možná by se to projevilo, až kdyby byla série dlouhá, ale v prvních zápasech určitě ne," mínil Kopřiva. Až na dlouhodobě zraněného Havla je Třinec kompletní.



Slavia dobře ví, na jak silného soupeře narazila. "Třinec vyhrál základní část, což mluví samo za sebe. Jde o hodně kvalitní mančaft, který má i formu. Podobně jako Liberec má v týmu několik výborných individualit, možná dokonce ještě více, ale v této fázi už si vůbec nevyberete, proti komu hrajete," uvedl asistent trenéra Jiří Čelanský.

Neznamená to však, že by se Pražané vžili do role obětního beránka. "Od série očekáváme obrovský boj a do Třince rozhodně nejedeme prohrát. Musíme do toho dát znovu vše, my ostatně ani nemůžeme hrát jinak než s Libercem, pokud chceme uspět. Chceme hrát agresivní útočný hokej plný forčekinku, tak uvidíme, jak se nám to povede přenést na led," řekl Čelanský. 

Přehnanou euforii a radost z překvapivého postupu přes Bílé Tygry trenéři krotit nemuseli. "Sezona ještě zdaleka neskončila, stojíme pevně na zemi. Chceme uspět i proti Třinci a věříme, že se to může podařit. Sil máme ještě dost. Cestu nám ukázal i Litvínov, jenž Třinec ve čtvrtfinálové sérii potrápil. Také ze sestřihů všech těchto zápasů v přípravě čerpáme," doplnil Čelanský. K dispozici by již měl být uzdravený bek Vašíček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články