Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kometa porazila Spartu, Kladno je krok od záchrany

Praha - Až zlepšená hra v poslední třetině zajistila hokejistům Komety Brno v osmém kole skupiny o udržení v extralize vítězství nad Spartou 3:2. Skóre otočili brankami reprezentantů Hubáčka a Dlouhého. Ve skupině o udržení Kometa na domácím ledě zatím neklopýtla. Hokejisté Kladna jsou velmi blízko záchraně v extralize. V 8. kole skupiny o udržení zvítězili na ledě Mladé Boleslavi 2:1 a čtyři kola před koncem mají na dnešního soka náskok devíti bodů. Výhru zajistil Kladnu kapitán Pavel Patera ve 47. minutě.

Kometa začala podle dosavadního scénáře domácích zápasů ve skupině o udržení. Ve volném tempu, s kombinačními nepřesnostmi a takřka bez
koncovky. Sparta si počínala o poznání bojovněji a měla i více šancí. První sice Husák nevyužil, po hrubce domácích zadáků ale překonal v 9. minutě brankáře Hoviho po Brošově uvolnění nekrytý Kratěna.

Vyrovnat se podařilo Kometě až ve 31. minutě při přesilovce. Obránce Bičánek překvapil Novotného přesnou střelou švihem od modré čáry. Obdobným způsobem odpověděla Sparta. Při Bičánkově vyloučení našel Karpov obránce Sobotku, který rovněž ranou od modré čáry skóroval.

V poslední třetině převzali Brňané režii zápasu, zrychlili a zpřesnili kombinace, získali výraznou převahu. Skóre otočili oba reprezentanti Hubáček a Dlouhý. Ve 44. minutě rozehráli domácí hokejisté signál, Erat našel z rohu kluziště volného Hubáčka, jenž střelou bez přípravy vyrovnal. V přesilovce v 51. minutě si vyměnili kotouč Balej s Kvapilem a kombinaci zakončil Dlouhý třetím gólem. Sparta pak sice častěji útočila, brankáře Hoviho už ale nepřekonala. K vyrovnání jí po vyloučení Ostrčila nepomohla v závěrečných dvou minutách ani hra bez brankáře.

HC Kometa Brno - HC Sparta 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 31. Bičánek (Ostrčil, R. Procházka), 44. Hubáček (Erat, Ostrčil), 51. Dlouhý (Kvapil, Balej) - 8. Kratěna (Broš), 36. Sobotka (Karpov). Rozhodčí: Blecha, Jeřábek - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 3 317.

Vstup do důležitého souboje vyšel lépe Kladnu. Mladoboleslavská obrana již ve 3. minutě propadla, hosté šli v přečíslení tři na jednoho a gólmanem Schwarzem vyražená Haškova střela skončila přímo před Smoleňákem, který pohodlně doklepl puk do prázdné branky. V 18. minutě hráli domácí první přesilovku. V ní se nejprve Bendova hodně nepovedená střela po dvou tečích zastavila na tyči, jen chvilku poté ale pálil bez přípravy Divíšek a vyrovnal.

Ve druhé části hry se do přečíslení tří na jednoho dostali domácí, Vrbata však při střele bez přípravy do odkryté branky zacílil hodně mimo. Výrazně lépe si o několik okamžiků později vedl Chaloupka, jenž orazítkoval střelou od modré čáry tyčku. Stav 1:1 se do druhé přestávky již nezměnil.

Ve třetím dějství našel Bicek od zadního hrazení volného Pateru a kladenský kapitán zamířil přesně pod horní tyčku. V následné přesilovce mohli navýšit vedení Bílek a ve stoprocentní příležitosti dorážející Kalla, Schwarz se ovšem vyznamenal. Blízko vyrovnání byl na druhé straně Divíšek, ale neuspěl. Domácí to ještě v závěru zkusili 95 sekund bez gólmana, ale marně.

BK Mladá Boleslav - HC Kladno 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Divíšek (Loskot, Boháč) - 3. Smoleňák (Hašek), 47. Patera (Bicek). Rozhodčí: Minář, Hribik - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 2 580.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články