Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pardubice budou v semifinále hájit neporazitelnost ve Vítkovicích

Praha - Hokejisté Pardubic, kteří obhajují prvenství v extralize z minulé sezony, načnou v sobotu a v neděli semifinálové boje na ledě svého loňského finálového soka Vítkovic. Kromě mistrovského titulu budou Východočeši v Ostravě hájit i stále aktuální sérii v play off, která čítá již 16 po sobě jdoucích vítězství. Vítkovicím to proti Pardubicím poslední dobou zoufale nejde. Bilance vzájemných zápasů je tristní: z posledních čtrnácti soubojů si Ostravané připsali pouze dvě výhry oproti dvanácti porážkám. Utkání sledujte v přímém přenosu od 17:00 exkluzivně na serveru ct4sport.cz.

"Síla Pardubic je opravdu obrovská, mají na všech postech vyvážený tým. Jejich celoplošná aktivní obrana je nepříjemná pro každého soupeře," uvedl trenér Mojmír Trličík. Podle něj má východočeský celek velkou devízu ve skvělém pohybu. "Mají výborně zvládnutý přechod do útoku, dokážou rychle zaútočit ve čtyřech, pěti lidech. Ale stejně dobře dobruslují v defenzivě, soupeř nemá čas na nějaké zdlouhavé kombinace. Musíme se snažit hrát jednoduše, rychle zakončovat," plánoval Trličík, jenž má k dispozici kompletní tým.

Východočechům částečně narušily přípravu zdravotní problémy některých hráčů, nyní se již ale těší na start reprízy loňského finále. "Po sérii se Zlínem jsme měli v mužstvu vlnu chřipkové epidemie a řada hráčů měla horečku. Jsem rád, že už jsme to ukončili a začali se konečně naplno připravovat. Je to už dlouhé čekání, potřebujeme hrát a už jsme z toho, jak je to dlouhé, všichni naštvaní," prohlásil kouč Josef Jandač.



Pardubičtí dlouho čekali, kdo vlastně bude jejich příštím soupeřem. "Já tohle vůbec neřešil, jestli to bude ten či onen mančaft. Vítkovice jsou nesmírně těžký soupeř jako všechny týmy, které jsou v semifinále, tohle jsem opravdu neřešil. Samozřejmě jsem sledoval vývoj série mezi Libercem a Slavií, protože ta do toho mohla promluvit, ale vyšlo to zkrátka tak, jak to je," podotkl Jandač.

Do Ostravy vyrazil s mužstvem s předstihem již v pátek odpoledne. Žádnou přehnanou vítěznou euforii po jasné výhře 4:0 na zápasy nad Zlínem prý krotit nemusel. "Ta příprava byla dlouhá a na to, jestli je v mužstvu vítězný duch nebo není, ani nekoukáme. To se ukáže až na ledě," dodal Jandač, jemuž bude chybět zraněný obránce Jan Kolář.

Josef Jandač
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články