Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Eliáš nasměroval Devils k výhře

Atlanta - Hokejový útočník Patrik Eliáš si v pátečním utkání NHL připsal dvě asistence a přispěl k výhře New Jersey na ledě Atlanty 3:2 v prodloužení. Eliáš nejprve v 33. minutě přihrál Travisu Zajacovi na vyrovnávací gól na 1:1, 42 sekund před koncem nastavení pak tentýž hráč proměnil jeho přihrávku ve vítěznou branku. Ďáblové vstřelili všechny tři góly v přesilových hrách, což se jim povedlo poprvé v sezoně. První branka padla v přesilovce pět na tři, druhá při hře pět na čtyři a v prodloužení rozhodl Zajac při přesilovce čtyř proti třem. "Přesilovky nám dnes vyhrály zápas," konstatoval po utkání Zajac.

Při vítězném gólu využili Devils početní převahu pouhých 24 sekund po vyloučení Evandera Kanea za podražení. Soupeře zamkli v útočném pásmu, Kovalčuk sehrál s Eliášem a Zajacem akci na jeden dotek a posledně jmenovaný uklidil puk do odkryté branky Thrashers. Celý zápas v ní strávil Ondřej Pavelec, který zneškodnil 27 z 30 střel. Při té poslední se ale mohl jen bezmocně podívat za kotoučem a zmizet do kabiny. "Jestli chceme pomýšlet na vítězství, musíme být chytřejší, hrát více hlavou," prohlásil Pavelec.

Devils si připsali 21. výhru z posledních 26 zápasů a dál pokračuje jejich stíhací jízda v tabulce Východní konference, kde ztrácejí už jen osm bodů na osmé Buffalo a sedmé New York Rangers. Thrashers jsou na tom o pouhé dva body lépe. "Ale ještě jsme hodně vzdáleni od toho, abychom opravdu začali věřit tomu, že to můžeme dokázat a postoupíme do play off," zdůraznil brankář New Jersey Martin Brodeur.

Dvě asistence si vedle Patrika Eliáše připsal v pátek také David Krejčí, jeho Boston však podlehl New Yorku Islanders 2:4. Na jeden gól Bruins přihrál také Tomáš Kaberle, v dresu vítězů zaznamenal jednu asistenci Radek Martínek. Bruins měli utkání skvěle rozehrané a po 33 minutách vedli 2:0. Jenže dvě sekundy před koncem druhé třetiny snížil Matt Moulson a nastartoval velkolepý obrat, který Islanders dokonali třemi góly v závěrečné třetině.

Ostrované si tak připsali dvanáctou výhru z posledních sedmnácti zápasů a prožívají podobné oživení jako New Jersey. V tabulce mají o dva body méně než Ďáblové a na rozdíl od nich veřejně prohlašují, že stále věří v účast v play off. "V tomhle mužstvu se může jeden spolehnout na druhého a nikdo se dopředu nevzdává. Dokud je šance, budeme ji živit," uvedl trenér Jack Capuano.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články