Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Vítkovice neuspěly proti Budějovicím, Pardubice jsou v semifinále

Praha - Hokejisté Vítkovic ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání play off promarnili druhou výhodu domácího prostředí a po porážce 1:3 dovolili Českým Budějovicím vyrovnat stav série. Ta pokračuje v pátek pátým zápasem znovu v Ostravě. Hokejisté mistrovských Pardubic se stali prvními semifinalisty extraligy, když zdolali Zlín 6:2 a vyhráli sérii hladce 4:0 na zápasy. Eaton prodloužil svou rekordní vítěznou sérii v play off už na šestnáct zápasů za sebou.

Čtvrtá partie začala v jihočeském rytmu. Hosty dostal do pohody rychlý úvodní gól, který už po 83 sekundách kuriózním nahozením zpoza branky vstřelil Kolarz. Málek nepřikryl bližší tyč a levou nohou si puk srazil do vlastní sítě.

Budějovice panovaly výtečným bruslením, odolností v osobních soubojích a důrazem v předbrankovém prostoru. Hosté ale domácím zle zatápěli v přesilovkách, které hráli jednoduše s častou střelbou na teč či dorážku. K Ostravanům se zase obrátilo štěstí zády, protože vyraženou Ptáčkovu ránu Malík rukavicí smolně o Málkovo rameno srazil opět do vlastní branky. Domácím se ze sevření povedlo vymanit až v závěru druhé části, kdy se na delší čas usadili v útočném pásmu. Přišly i šance, ale bekhendem se zblízka neprosadil ani rutinér Ujčík.

Teprve v závěru utkání rozpoutaly Vítkovice mohutný nápor. Nastartoval je Klimek, který se v 51. minutě parádním průnikem probil hostující obranou a zavěsil pod břevno. V závěrečné desetiminutovce domácí soupeři připravili peklo. Z drtivého tlaku vzešly obrovské možnosti Káni, Huny, Ujčíka a Klimka, ale Kovář doslova čaroval. Vítkovice nevyužily ani 35 sekund hry pět na tři, naopak při závěrečné power play ujel Kašpařík a zpečetil úspěch Jihočechů.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Vítkovice Steel - HC Mountfield

HC Vítkovice Steel - HC Mountfield 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 51. Klimek (Trnka) - 2. Kolarz (Gulaš), 25. Ptáček, 60. Kašpařík (Šimánek, Podlešák). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. Diváci: 7 354. Stav série: 2:2.

Úvod utkání na rozdíl od pondělka nepřinesl tlak Pardubic, Zlín se ubránil při Vlachově trestu. Šance nepřinesla ani první přesilovka hostů, přerušená Hamrlíkovým vyloučením, po němž také domácí neuspěli. V 16. minutě už hosté udeřili, když Balán našel zpoza branky najíždějícího Finsterleho, který střelou k pravé tyči Růžičkovy branky otevřel skóre. Pardubice odpověděly zvýšenou aktivitou, Kousal ještě padajícího Dubu nepřehodil, ale 28 vteřin před pauzou vyrovnal po střele Starého z dorážky v pádu útočník Kolář.

A stejnou dobu po začátku druhé třetiny trvalo, než domácí stav otočili. Koukal nejdříve zpoza branky připravil střeleckou pozici pro útočníka Koláře a sám u levé tyče dorazil puk za Dubova záda. V 27. minutě bylo vyrovnáno, když Zlín využil přesilovku. Nejdříve Hamrlík zachytil podle sudích puk ještě v útočném pásmu a v pokračující akci po Galvasově střele od modré čáry tečoval puk kapitán Balaštík. V 35. minutě se ale radovali domácí, když Somík od modré čáry zamířil přesně k pravé tyči. 

Na úvod závěrečného dějství zahrozil průnikem po pravém křídle při signalizovaném vyloučení Bartek, Zlín se ubránil v oslabení a snažil se tlačit dopředu za vyrovnáním, ale narážel na obranný val Pardubic či spolehlivého Růžičku. Na druhé straně mohli pojistit vedení Zohorna a Špirko, v 55. minutě už se to povedlo při Hamrlíkově vyloučení střelou z pravého kruhu Koukalovi. Zlínský kouč Venera zkusil už v 57. minutě power play, ale do prázdné branky přidal další gól Jillson. Výsledek ještě dovršil 67 vteřin před koncem v oslabení při signalizovaném vyloučení Rákos.

HC Eaton Pardubice - PSG Zlín 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 20. Jan Kolář I (Starý), 21. Koukal (Jan Kolář I), 35. Somík (Zohorna), 55. Koukal (Starý), 57. Jillson, 59. Rákos (Buchtele) - 16. Finsterle (Balán, Köhler), 27. Balaštík (Galvas, I. Rachůnek). Rozhodčí: Hradil, Hodek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 10 080. Konečný stav série: 4:0.

Radost pardubických hokejistů
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články