Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Liberec v přesilovkách zničil Slavii, Třinec otočil s Litvínovem

Liberec/Třinec - Hokejisté Liberce porazili ve druhém čtvrtfinále play off extraligy Slavii 5:1 a srovnali stav série hrané na čtyři výhry na 1:1. Domácí v horkém souboji, v němž padlo 147 trestných minut, vstřelili čtyři góly v přesilovkách. Dvakrát se prosadil Tomáš Vak. Série pokračuje třetím utkáním ve středu v Praze. Třinečtí hokejisté i ve druhém čtvrtfinálovém utkání s Litvínovem využili domácího prostředí a po výhře 3:2 vedou v sérii 2:0. Po sobotním hladkém vítězství 6:0 se Oceláři tentokrát na druhý bod nadřeli a v zápase museli od šesté minuty otáčet dvoubrankové manko. Třemi body za dva góly a jednu asistenci se na obratu podílel kapitán Radek Bonk.

Slavia v druhém zápase postrádala nemocnou brankářskou jedničku Kopřivu, místo kterého dostal šanci trochu nečekaně Slipčenko. V současnosti až trojka Pražanů působila prakticky celou sezonu v první lize, v extralize se Slipčenko představil jen dvakrát a naposledy 23. září. Samotný zápas byl poznamenaný častým vylučováním, jen v první třetině rozhodčí Turčan s Polákem vyloučili deset hráčů. A přesilové hry pomohly domácím k vedení. V sedmé minutě otevřel skóre Vak, který přesnou střelou pod horní tyč potrestal Vašíčkův faul. A Bílí Tygři se v přesilovce prosadili i podruhé, z dorážky překonal Slipčenka pohotový Hořava.

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Vak (Trončinský, Hunkes), 19. M. Hořava (Bartovič), 26. Vak (Bartovič, Trončinský), 46. P. Nedvěd (Kudrna, Derner), 51. Víšek (Trončinský) - 50. Pospíšil. Rozhodčí: R. Polák, Turčan - Charvát, Bejček. Vyloučení: 14:12, navíc Podkonický 5 min. a do konce utkání - Doležal 2x 5 min. a do konce utkání, P. Jelínek, Vašíček oba 10 min. Využití: 4:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7410. Stav série: 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Třinec - Litvínov

I Pražané zahrozili v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě, Rothovu tečovanou střelu ale Pinc zlikvidoval. Ve větší permanenci byl liberecký brankář na začátku druhé třetiny, kdy Slavia hrála v pěti proti třem. Dvojnásobnou přesilovku však nevyužila, stejně jako následně Liberec, jenž si proti bránící trojici zahrál následně hned dvakrát, v součtu 76 sekund, ale také neúspěšně. Severočechy to ale tolik mrzet nemuselo, ve 26. minutě se po Bartovičově samostatné akci při hře ve čtyřech prosadil podruhé Vak.

Na začátku třetí části mohli duel prakticky rozhodnout Hunkes nebo Kudrna, ale prosadil se až ve 46. minutě kapitán Nedvěd. Jak jinak než v přesilové hře. Následně Urban neproměnil trestné střílení. Led pak ovládly emoce. Doležal kolenem fauloval Nedvěda, za což jej v bitce potrestal Podkonický. Hráč Slavie tak dostal hned dva vyšší tresty a Liberec mohl přidat další přesilovkový gól. Ještě předtím ale přišel Pinc o čisté konto. Nezvykle při hře tři na pět jej překonal Pospíšil.

Litvínovští vedli v první třetině 0:2

Litvínovští hráči před dnešním zápasem upozorňovali, že se musí soustředit na začátek, přesto se domácí hned v úvodních sekundách dostali díky Varaďovi a Polanskému do gólových šancí. Nápor Ocelářů ale vzápětí utnulo vyloučení Lojka, které přesně po minutě potrestal ranou od modré čáry obránce Gula, který vstřelil svou první branku v extralize.

Litvínov se snažil o častou střelbu a navíc přidal větší důraz a tvrdost. Při dalším vyloučení na obou stranách se hra čtyři na čtyři více osvědčila Litvínovu a kombinaci Jenáčka s Jánským zakončil druhý jmenovaný z levého kruhu nechytatelně do horního růžku třinecké svatyně. Autor druhé trefy hostí ale následně vystřídal světlý okamžik s horším: za úder hlavou vyfasoval trest ve hře, tedy na pět minut a do konce utkání. Automaticky tak nemůže hrát příští zápas. Za chvíli byl vyloučen také Kubát a Třinec využil nabídnutou dvojnásobnou přesilovou hru využil po 28 sekundách díky Bonkovi.

Třinec - Litvínov 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Bonk (D. Květoň, Polanský), 21. M. Růžička (Hrabal, Bonk), 29. Bonk (M. Růžička, Zíb) - 3. Gula (Černý, Trávníček), 6. Jánský (Jenáček). Rozhodčí: Ország, Baluška (oba SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:7, navíc Jánský (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4411. Stav série: 2:0.

Druhá třetina byla převážně v režii Ocelářů. Pomohla jim k tomu hned v první minutě vyrovnávací branka v přesilovce. Na třetím gólu Třince má lví podíl čtvrtá formace, která nadělala svým pohybem zmatek, utahala hostující obranu a střídající Bonk po závaru hravě uklidil kotouč do prázdné klece.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články