Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Slavia otočila zápas v Liberci, Třinec nadělil Litvínovu šestku

Liberec/Třinec - Hokejisté pražské Slavie vyhráli první zápas čtvrtfinále play-off extraligy na ledě Liberce 5:4 a ujali se vedení v sérii hrané na čtyři vítězství. Severočeši, kteří v základní části obsadili druhé místo, přitom vedli v 38. minutě už 4:2, Pražané ale vyrovnali a v 57. minutě o jejich výhře rozhodl Lukáš Endál. Třinečtí hokejisté potvrdili na úvod čtvrtfinálové série s Litvínovem roli favorita a účastníka předkola play-off rozdrtili 6:0. Základ prvního bodu v sérii položili Oceláři už v úvodní třetině, ve které Severočechům nasázeli tři góly. Pod suverénním vítězstvím se nakonec podepsalo šest různých střelců, dva z nich skórovali během jediného oslabení.

Nabuzenost Libereckých se projevila již po 11 sekundách, kdy byl vyloučen kapitán Nedvěd. Slavia ale nabídnutou přesilovou hru nevyužila, stejně jako Liberec následující své dvě výhody. Skóre se poprvé změnilo v 11. minutě, kdy po chybě libereckého obránce zakončil Třetina prakticky do prázdné branky. Tygrům se ale podařilo rychle odpovědět: Jaškinův faul potrestal Hořava.

Vyprodanou Tipsport arénu podruhé rozjásal Klimenta, jenž zaskočil Kopřivu střelou z úhlu, a Liberec pokračoval v ofenzivních výpadech. Hra Slavie se zvedla po první přestávce, domácí hráče zaskočila aktivitou i vyrovnáním. Lehce překvapeného Pince z otočky překonal Sklenář. Hosté se mohli dostat do vedení v následných přesilovkách, ale nepodařilo se jim to a po rychlém protiútoku naopak inkasovali potřetí. Svou rychlost i přesné zakončení osvědčil Bartovič.

Poté se dvakrát v rychlém sledu předvedl Pinc, ale v závěru druhé třetiny stejně jako jeho protějšek inkasoval. Nejprve prostřelil Kopřivu kapitán Nedvěd, o dvacet sekund později na jeho branku odpověděl podobně Vondrka. Jedinečnou šanci vyrovnat měli hosté ve 48. minutě, kdy hráli 48 sekund v pěti proti třem. Slávisté ale Pince vůbec neohrozili. V další přesilovce ale se soupeřem krok srovnali. Chybné střídání a hru Liberce v šesti potrestal Svoboda. V 53. minutě tak bylo skóre srovnané. Zatímco Liberec ale vypadal zaskočeně, Slavia pokračovala v útočném snažení a za aktivitu byla v 57. minutě odměněna. Pátý gól vstřelil Endál, trefu nejproduktivnějšího hráče play-off první ligy ale musel potvrdit videorozhodčí.

Třinec soupeře nešetřil

Ke gólovým šancím se Oceláři nedostávali a i první branka padla z ničeho nic, když obránce Lojek po kanadském stylu nahodil kotouč do útočné třetiny, odražený puk nejrychleji dojel Polák a střelou z levého kruhu otevřel skóre. Druhý gól přidal kapitán Bonk, když dorazil Semanovu střelu od modré. Oceláři stříleli branky v úvodní části v šestiminutovém intervalu a tuto normu stvrdil třetí trefou Peterek, když zúročil krásnou Kohnovu přihrávku zpoza branky. V prostředním dějství domácí zvýraznili své vedení dvěma góly.

Od tohoto stavu třinečtí hokejisté polevili, bojovní hosté převzali iniciativu, ale žádnou z mnoha šancí nedotáhli do gólové podoby. Do závěrečné třetiny vyměnili hosté gólmany a nově příchozího Hübla zachránilo hned po pár sekundách břevno po střele Hrabala. Následně v nájezdu ještě neuspěl Orsava, ale dlouho čisté konto litvínovskému brankáři nevydrželo: Zagrapan od levého hrazení poslal puk na branku, do níž puk usměrnil obránce Hudec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články