Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hudler přispěl gólem a nájezdem k výhře Detroitu

New York  - Útočník Jiří Hudler přispěl v sobotním utkání NHL dvěma trefami k výhře Detroitu v Buffalu 3:2 po samostatných nájezdech. Český hokejista tak bodoval v sedmém z posledních osmi zápasů a pomohl Red Wings zvítězit po předchozích dvou porážkách. Hudler nejprve 58 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal při power play na 2:2, úspěšným nájezdem pak ve druhé sérii ukončil penaltový rozstřel.

Tomáš Plekanec:

"To jsem nevěděl a samozřejmě mě to těší. Ale víte co, není to jen moje zásluha. Hraji tady s řadou skvělých hráčů, kteří mi to dost ulehčili."

Povedený večer prožil také Tomáš Plekanec, jenž gólem a asistencí pomohl Montrealu k výhře nad Carolinou 4:3. Na dvě branky přihrál obránce Roman Hamrlík. Plekanec se trefil v 26. minutě, kdy dvacátou brankou v sezoně dostal svůj tým do vedení 3:2. Hosté ještě do druhé přestávky vyrovnali, vítězný čtvrtý gól vstřelil čtyři minuty před koncem základní hrací doby v přesilové hře Andrej Kosticyn, který tečoval Hamrlíkovo nahození. Dvacet branek nastřílel Plekanec už v páté sezoně po sobě, což se v Montrealu naposledy povedlo v roce 1991 Stephanu Richerovi.

Náladu po pátečním šestibrankovém přídělu od New Yorku Rangers si spravil brankář Washingtonu Michal Neuvirth. V zápase na ledě sousedních New York Islanders zlikvidoval 29 z 31 střel a dovedl hosty k výhře 3:2. Capitals se přitom začátek zápasu nepovedl. V první třetině čelili velkému tlaku a jen díky Neuvirthovi inkasovali pouze jeden gól. Když však po 33 sekundách druhé třetiny zvýšil Travis Hamonic na 2:0 pro domácí, vyžádal si trenér Bruce Boudreau oddechový čas.

Svůj premiérový bod v dresu Bostonu po přestupu z Toronta zaznamenal obránce Tomáš Kaberle, jenž pomohl jednou asistencí k výhře na ledě nejlepšího týmu NHL Vancouveru 3:1. Kaberle v polovině zápasu přihrál na vyrovnávací gól Nathanu Hortonovi, v 56. minutě pak po asistenci Davida Krejčího dal vítěznou branku Milan Lucic. Boston vyhrál popáté v řadě.

Alexej Kovaljov už zase střílí góly za Pittsburgh, kam se ve čtvrtek po letech vrátil po výměně z Ottawy. Ruský kanonýr v sobotu pomohl Penguins k výhře 6:5 po nájezdech v Torontu, když v první třetině vyrovnal na 1:1 a poté byl autorem i rozhodujícího nájezdu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články