Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovy Vary vykřesaly naději, vyřazení unikla i Plzeň

Praha - Hokejisté Karlových Varů vykřesali v předkole play-off extraligy naději na obrat, když ve třetím utkání porazili Slavii 4:3 v prodloužení. Pražané, kteří vedou v sérii hrané na tři vítězství už jen 2:1, měli postup na dosah. Ještě na začátku 58. minuty vedli 3:2, ale vítězný gól dal v čase 63:32 útočník Petr Kumstát. Plzeň po dvou porážkách v Litvínově odvrátila hrozbu rychlého vyřazení a po dnešní domácí jasné výhře 4:0 snížila stav série na 1:2 na zápasy. Indiáni rozhodli už v úvodní třetině, kterou vyhráli 3:0.

V úvodu sice zahrozil jako první slávista Jelínek, ale lépe svůj boj o přežití rozehráli domácí. Už ve druhé minutě našel zpoza branky Pech najíždějícího Sailera a ten otevřel skóre. Za necelou minutu vedli domácí už 2:0, když se nadvakrát prosadil Klíma. Slavia se vrátila do hry velmi brzy. V páté minutě chytře pokořil Mensatora kapitán Kadlec.

Brankový příval se poté do první přestávky zastavil. Druhou třetinu začala lépe Slavia, když odražená rána od zadního hrazení přistála přesně na holi Krejčíka, jenž trefil odkrytou branku dříve, než se v ní Mensator stihl přesunout.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha


Také třetí část přinesla gól hned v úvodu. Ve 43. minutě poslal Micka kotouč na Jaškina těsně před Mensatorovo brankoviště a ten se od jeho brusle odrazil do sítě. Západočeši neskládali zbraně, ale jen těžko se dostávali do větších šancí přes pozornou obranu hostů. Až v 59. minutě chytil Vašíček kotouč ve vlastním brankovišti do výstroje a sudí nařídili trestné střílení, z kterého Pech parádně provedeným blafákem do bekhendu vyrovnal.

V prodloužení byli aktivnější domácí. Nejprve pálil Kumstát vedle, pak vychytal Kopřiva Skladaného. Poslední slovo měl po povedené individuální akci Kumstát v polovině 64. minutě. 

Energie K. Vary - Slavia 4:3 v prodl. (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Sailer (Pech), 3. T. Klíma, 58. Pech z tr. střílení, 64. Kumstát - 5. Kadlec (Micka), 22. Krejčík (Micka, J. Doležal), 43. Jaškin (Micka). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:5, navíc Kadlec (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 3 851. Stav série: 1:2.

Plzeň na soupeře od začátku vlétla. Kovář a Vostřák s prvními pokusy ještě neuspěli, ale ve čtvrté minutě už Vostřák z dorážky otevřel skóre. K dvoubrankovému náskoku pomohla domácím přesilovka pěti proti třem při trestech Martinky a kapitána Vopata, kterou využil ve 14. minutě po Vlasákově přihrávce z mezikruží opět Vostřák.

 
Za 37 vteřin fanoušci v zaplněné plzeňské ČEZ Areně jásali znovu, když St. Pierrovu ránu od modré čáry tečoval za Volkeho záda Stránský. Ten mohl ještě před pauzou přidat další gól, ale při jeho sólovém úniku byl tentokrát úspěšnější litvínovský gólman.


Plzeň i druhou část začala náporem. První možnost ještě Vlasák nevyužil, ale kapitán Straka už upravil na 4:0. V 32. minutě dostali Západočeši opět puk v závaru za Volkeho záda, ale sudí gól pro kopnutí neuznali, což jim potvrdil videorozhodčí. Naopak zvýšit náskok mohl hned na startu závěrečné třetiny Kovář, ale na Volkeho nevyzrál. Na stavu už nic nezměnily ani tři přesilovky Plzně, hráči si už jen vyřizovali účty v drobných potyčkách.

HC Plzeň 1929 - HC Benzina Litvínov 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Vostřák (Vlasák), 14. Vostřák (Vlasák, Jiří Hanzlík), 15. Stránský (St. Pierre, Modrý), 24. Straka (Vlasák). Rozhodčí: Husička, Homola - Kalivoda, Pouzar. Vyloučení: 10:12, navíc Volke (Litvínov) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7 764. Stav série: 1:2.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články