Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Indiáni prohráli v Litvínově 2:4, Slavia udolala v nájezdech Vary

Litvínov - Hráči Litvínova vstoupili vítězně do předkola play-off hokejové extraligy. V prvním zápase série hrané na tři výhry porazili Plzeň 4:2, když tři branky vstřelili v početních výhodách. Dvakrát se do listiny střelců zapsal Jakub Černý. Slávisté sice ještě po dvou třetinách prohrávali s Karlovými Vary 1:3, ale nakonec zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech. Pražané dokázali v závěrečné dvacetiminutovce dvěma góly náskok soupeře vyrovnat a v penaltovém rozstřelu rozhodl spolehlivý exekutor Tomáš Svoboda.

Severočeši nastoupili do zápasu s Plzní značně oslabeni, trenér Kýhos postrádal ze zdravotních důvodů hned devět členů základního kádru. Kracík navíc nemohl hrát s ohledem na dohodu s Plzní. Benzině to ale nevadilo a už po 28 sekundách se dostala do vedení. Důrazu u mantinelu využil Černý a nadvakrát překonal Horčičku. Hosté mohli rychle vyrovnat, již v první minutě dostali výhodu z přesilové hry, Volkeho ale nepřekonali.

Následně si zahráli přesilovku pět na tři domácí a přestože ji nevyužili, mrzet je to nemuselo. Dvě sekundy po návratu prvního vyloučeného prostřelil Horčičku obránce Stříteský. Až poté se do první velké šance dostali hosté, Vlasák však Volkeho nepřekonal. Host z Litoměřic byl v permanenci zejména v druhé třetině, kdy si připsal šestnáct zákroků. V 38. minutě byli hosté za svou aktivitu odměněni. Vostřákovu střelu v početní výhodě nešťastně usměrnil za brankovou čáru Skuhrovec.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Benzina Litvínov - HC Plzeň 1929

Jakub Černý:

"Neměli jsme co ztratit. V kabině to před zápasem vypadalo jako u juniorů, ale každý potřebuje dostat šanci. Kluci ji dostali a parádně ji využili."

Podruhé do kabin ale nakonec Litvínov odešel s dvougólovým náskokem. Za Horčičkova záda prošla tečovaná Švarného střela. Hned na začátku třetí třetiny se ale hosté dostali zpět do kontaktu. Puk po Vostřákově střele nechtěně poslal za brankovou čáru Černý, jenž se jej snažil odehrát do bezpečí. Smolař Černý se ale nakonec stal hrdinou, když v 55. minutě využil další přesilovku a pojistil vedení domácího týmu. Plzeň se snažila zápas zdramatizovat v power-play, kdy zamkla domácí v jejich pásmu, ale skórovat se jí už nepodařilo.

HC Litvínov - Plzeň 1929 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Černý (Vopat), 11. Stříteský (Jánský), 40. Lukeš (Švarný, Jánský), 55. Černý (Jareš) - 38. Vostřák (Straka), 42. Vlasák. Rozhodčí: Fraňo, A. Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:8. Využití: 3:1. Diváci: 5745. Stav série: 1:0.

Hostující Západočeši vstoupili před prořídlými tribunami na Slavii do utkání lépe a na začátku šesté minuty šli do vedení. Klíma se protáhl do šance, napoprvé na Kopřivu nevyzrál, ale z dorážky už byl úspěšnější. Pražané měli velkou šanci vyrovnat, ale trestné střílení Sklenáře vykryl Mensator. Energie poté dokázala udeřit podruhé, když už po 11 vteřinách potrestal faul Jelínka s přehledem nepokrytý Kumstát, kterého ideálně našel na brankovišti parťák Skuhravý.

Jen 31 sekund před první přestávkou ale vrátil Slavii do hry Vašíček, když také v početní výhodě nekompromisně uklidil za Mensatora puk odražený od zadního hrazení. V úvodu druhé části měli Karlovarští převahu zásluhou dvou po sobě jdoucích přesilovek, ale Kopřiva držel naděje domácích. Vyzrál na něj až podruhé v utkání Kumstát, když převzal puk od Košťála po lede procedil puk do branky.

Petr Kumstát:

"Je to typické po celou sezonu. Začneme bránit výsledek, ale jakoby nebráníme. Asi u šedesáti procent zápasů jsme takhle vedli o dva nebo tři góly, a pak je prohráli."

Na začátku třetího dějství dohrávali slávisté přesilovku a zásluhou Jelínkovy dorážky ji dokázali zužitkovat. Slavia ožila, zvýšila svůj tlak a v 51. minutě Krejčík trefil zdálky přesně k tyči. V prodloužení trefil slávista Pospíšil jen tyč a těsdně před koncem stejný hráč nedotáhl bekhendový blafák. Nájezdy zahájil gólem Svoboda, Kumstát, Micka a Nosek vzápětí neuspěli, takže Krenželokův další zásah rozhodl o výhře Pražanů.

Slavia Praha - HC Karlovy Vary 4:3sn (1:2, 0:1, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Vašíček (T. Svoboda, Kadlec), 42. P. Jelínek (T. Svoboda, Vondrka), 51. Krejčík (Micka, Roth), rozhodující nájezd T. Svoboda - 6. T. Klíma (Sloboda), 18. Kumstát (Skuhravý, Pech), 34. Kumstát (Košťál). Rozhodčí: Šindler, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. Diváci: 3956. Stav série: 1:0.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články