Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Havlát pečetil výhru Minnesoty nad Anaheimem

New York - Hokejový útočník Martin Havlát pečetil na konci pátečního utkání NHL sedmnáctým gólem v sezoně vítězství Minnesoty 5:1 nad Anaheimem. Nejproduktivnější český hráč v soutěži uzavíral gólový účet utkání v přesilové hře, v níž na dvakrát překonal brankáře Curtise McElhinneyho. Do sestavy vítězného týmu se vrátil obránce Marek Židlický, který kvůli potížím s ramenem vynechal předchozích 21 utkání.

O startu klíčového beka Wild se rozhodlo až těsně před utkáním. "Při ranním tréninku jsem dělal vše, co v den zápasu dělám. Snažil jsem se nešetřit a cítil se dobře," uvedl Židlický, který byl mimo hru od 29. prosince. Přítomnost českého obránce, který v tomto ročníku v 30 zápasech nasbíral dvacet bodů za čtyři branky a šestnáct asistencí, si pochvaloval i trenér týmu Todd Richards.

Wild sice už ve čtvrté minutě inkasovali, ale ještě do přestávky skóre dvěma trefami otočili a ve druhé části přidali další dva góly. V poslední třetině se prosadil už jenom Havlát. Minnesota je v tabulce Západní konference desátá, ale ztrácí jen bod na osmý Anaheim. V utkání Wild přišli o Mikka Koiva, kapitána týmu, který je společně s Havlátem nejproduktivnějším hráčem týmu. Finský útočník odstoupil z utkání po první třetině kvůli problémům s rukou.

Další český zadák Tomáš Kaberle absolvoval vítěznou premiéru v dresu Bostonu, který zvítězil na ledě Ottawy 4:2. Kladenský odchovanec se po trejdu z Toronta, kde působil nepřetržitě od sezony 1998/99, připojil k Bruins dvacet minut před rozbruslením na zápas. Kaberle odehrál necelých dvacet minut, během nichž nebodoval. Naopak jeho spoluhráč David Krejčí zaznamenal dvě asistence a po akcích českého útočníka si Boston vypracoval klíčový náskok, když soupeři ve třetí třetině odskočil z 1:1 na 3:1.

Tomáš Kaberle
zdroj: AP autor: Sean Kilpatrick
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články