Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hemský se podílel dvěma góly na výhře Edmontonu

New York - Český hokejový útočník Aleš Hemský se ve čtvrtečním zápasu NHL zasloužil dvěma góly o výhru Edmontonu 4:1 nad Montrealem. Pardubický rodák, který i v minulém utkání zaznamenal dva kanadské body, otevřel v první třetině skóre, když se po vhazování efektním manévrem dostal od mantinelu mezi kruhy a prosadil se střelou zápěstím. Druhý zásah přidal Hemský v poslední minutě do prázdné branky při soupeřově power play. U jediného gólu hostů si připsal přihrávku Roman Hamrlík.

Edmonton, nejhorší mužstvo soutěže, se začíná ujímat role týmu, jenž komplikuje situaci celkům, které bojují o play-off. V minulém zápase si Oilers doma poradili s Dallasem, nyní díky třem gólům v poslední třetině přehráli Montreal.

Český útočník David Krejčí přispěl gólem a asistencí k výhře Bostonu 6:3 na ledě New Yorku Islanders a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Hosté položili základ k vítězství už v úvodním dějství, po němž vedli 3:0. Čtvrtou trefu Bruins přidal hned v první minutě prostřední části Krejčí, jenž dorazil svou vlastní střelu. Přihrávku pak český hráč zaznamenal u gólu Milana Lucice, který po závaru před brankou Islanders zvýšil v polovině utkání na 6:2.

I Martin Erat se podepsal gólem a asistencí pod výhru Nashvillu 3:1 nad Vancouverem. Všechny branky padly v rozmezí 35. a 40. minuty, přičemž skóre otevřel dorážkou český útočník. Na jeho trefu zareagovali hosté gólem Daniela Sedina, ale radost z vyrovnáni nevydržela lídrovi NHL dlouho. Už za sedm sekund strhl znovu vedení na stranu Predators Nick Spaling a v poslední minutě druhé třetiny zvýšil náskok týmu po Eratově asistenci útočník Mike Fisher.

Hokejisté Phoenixu porazili v domácím prostředí Atlantu 4:3 a prodloužili sérii výher na šest zápasů. Vítězný gól dal český útočník Martin Hanzal, který po přihrávce Raye Whitneyho překonal krajana Ondřeje Pavelce střelou z levého kruhu a zlomil nerozhodný stav 3:3. Vítězstvím se Coyotes udrželi na třetím místě Západní konference, ale trápí je zdravotní stav zadáků: Do zápasu nenastoupil Adrian Aucoin a v prostřední části přišli i o Eda Jovanovského. Zastoupil je ale Keith Yandle, který zaznamenal tři asistence a upevnil si vedení v čele produktivity obránců. Naopak Atlanta prohrála šestý z posledních sedmi utkání a tabulkou se propadá. Nezachránil ji ani opět spolehlivý Pavelec, který zneškodnil 28 z 32 střel.

Z výhry se v zápasech čtvrtečního programu neradoval ani další český brankář Michal Neuvirth, jenž s Washingtonem prohrál v San Jose 2:3. Sharks rozhodli v poslední třetině, kdy skórovali Ryane Clowe a Dany Heatley. Neuvirth v zápase zastavil 25 střel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články