Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hokejové fiasko: Češi skončili ve Stockholmu poslední

Stockholm - Ani ze svého posledního vystoupení na letošních LG Hockey Games ve Stockholmu nevyšel český tým vítězně. Svěřenci Aloise Hadamczika podlehli ruskému soupeři 2:4. Po úvodním debaklu se Švédskem a čtvrteční porážce od Finů Češi končí v soutěži s jediným získaným bodem jako poslední. Třetí turnaj Euro Hockey Tour zakončil duel Švédska proti Finsku, v němž si domácí tým připsal vítězství 3:2.

Češi nastoupili oproti sobotnímu utkání proti Finsku se Štěpánkem v brance a v třetím útoku naskočil Květoň místo Gulaše, který se ale dostal do hry také už na konci první třetiny po zranění Adamského.

Hned po půlminutě měli Rusové velkou šanci, když po Afinogenově střele dorážel Arťuchin a puk prošel českému gólmanovi mezi betony, ale zadáci odvrátili nebezpečí stejně jako při další dorážce útočníka Petrohradu. Přesně po šesti minutách hry se Češi radovali z první využité přesilovky na turnaji, i když jim pomohlo štěstí. Němcova rána se odrazila od zadního mantinelu a gólman Michail Birjukov si srazil kotouč za brankovou čáru.

Za 62 vteřin bylo vyrovnáno, když první Rybinův pokus ještě Čáslava zblokoval, ale napodruhé už útočník Petrohradu překonal svého klubového spoluhráče Štěpánka. Češi se v úvodní části ubránili ve dvou oslabeních a v 17. minutě měl šanci osmnáctiletý Kuzněcov, ale Štěpánek mu nedovolil dotáhnout blafák.

Tomáš Rolinek, kapitán českého týmu:

"Proti Finsku v sobotu se nám ten zápas docela povedl, ale když vezmu globálně všechny tři zápasy, tak to nemělo náboj, jiskru a bylo to pomalé. Málo jsme bruslili, osobní souboje jsme prohrávali. To nám chybělo k tomu, abychom byli proti soupeřům na koni a nad nimi."

Ve druhé třetině měli Rusové možnost dvou přesilových her při trestech Novotného a Lojka, ale Češi se ubránili, gólové šance nicméně nedokázali proměnit. Ve 39. minutě se Rusové dočkali obratu, když na vhazování  inkasoval ránu od soupeře Vampola a puk se dostal před branku k Rybinovi, který se zblízka trefil pod horní tyč.

Těsně po skončení přesilovky z přelomu třetin nezamířil přesně po Rolinkově přihrávce Průcha a Rusové pak rychle rozhodli zápas. Ve 46. minutě se trefil po minutě Mojžíšova vyloučení Galimov, který z pravého kruhu překonal ležícího Štěpánka. Za 82 vteřin se z podobné pozice prosadil Kuzněcov a Češi ztratili šanci na vylepšení výsledku na turnaji.

Záznam utkání Česko - Rusko sledujte zde, Švédsko - Finsko zde

V 56. minutě ještě zkorigoval při přesilovce skóre po Průchově přihrávce do odkryté branky Rolinek, ale v závěru po dalších ruských vyloučeních už ani ve 27 sekund trvající výhodě pěti proti třem Češi zápas nezdramatizovali a o zbytek přesilovky je v posledních 71 vteřinách obralo Průchovo vyloučení.

Hadamczikův tým nenavázal na druhé místo z prosincového Channel One Cupu, kde získal pět bodů. Třetí díl Euro Hockey Tour dopadl obdobně jako listopadový turnaj Karjala, na němž Češi skončili bez bodu.

Domácí porazili Finsko 3:2

Ve dnešním druhém zápase porazili hokejisté Švédska už s jistotou triumfu Finsko 3:2 po samostatných nájezdech. Zůstávají tak reálně ve hře o vítězství v sérii Euro Hockey Tour, kdy před závěrečným dubnovým turnajem v Brně ztrácejí na vedoucí Rusko čtyři body. Finové skončili na turnaji třetí, stejná pozice jim patří i v pořadí tour o čtyři body před Českem.

LG Hockey Games, Česko–Rusko (2:4)

Branky a nahrávky: 6. Němec, 56. Rolinek (Průcha, Marek) - 8. Rybin (Paršin, Jemelin), 39. Rybin (Paršin), 46. Galimov (Čurilov), 47. Kuzněcov (Šipačev). Rozhodčí: Persson, Johansson - Tillerkvist, Käck (všichni Švéd.). Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. Diváci: 1 857.

Sestavy:

Česká republika: Štěpánek - Zíb, Škoula, Němec, Čáslava, Lojek, Mojžíš - Kašpar, Novotný, Červenka - Průcha, Marek, Rolinek - D. Květoň, Vampola, Adamský (18. Gulaš) - Jánský, Koukal, I. Rachůnek. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Rusko: M. Birjukov - Kornějev, Kalinin, Guskov, J. Birjukov, Kuljaš, Jemelin, Aťušov, Bělov - Afinogenov, Gluchov, Arťuchin - Galimov, Čurilov, Kaljanin - Rybin, F. Fjodorov, Paršin - Trubačev, Šipačev, Kuzněcov. Trenéři: Vjačeslav Bykov a Igor Zacharkin.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články