Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Jaromír Jágr převezme vedení kladenského klubu

Kladno - Hokejista Jaromír Jágr převezme v nové sezoně od svého otce vedení kladenského klubu. Možná ale zůstane v zahraničí a klub bude řídit na dálku, potvrdil v rozhovoru pro pondělní MF Dnes. "Otec to s pomocí města táhl 17 let, což je ohromná doba. Chci klub znovu nastartovat a rád bych začal od mládeže," prohlásil hokejový útočník.

"Je to ponižující a smutné, když vidíte, jak se město staví k něčemu, co jsem sedmnáct let budoval a tvořil," řekl o situaci v klubu jeho současný prezident, 70letý Jaromír Jágr starší. Naráží na fakt, že on a ředitel klubu Milan Volf kandidovali v komunálních volbách za stranu Volba pro Kladno, která nakonec skončila v opozici. A kvůli tomu údajně dostává menší dotace. Kdyby v čele klubu stál Jágr junior, tedy hokejový útočník, vztahy mezi hokejisty a radnicí by se mohly narovnat.

Útočníkovi, který v úterý oslaví 39. narozeniny, skončí v létě smlouva v Avangardu Omsk, kde hraje po odchodu z NHL už třetím rokem. Loni v létě Jágr slíbil, že se do dvou let do svého mateřského klubu vrátí. Nyní je rozhodnut převzít Kladno už po této sezoně.

Angažmá Jágra mladšího ale neznamená, že se už v létě do Kladna vrátí jako hráč. Podle svých slov možná ještě zůstane v Omsku nebo se vrátí do NHL. Kladenský hokej už několik let v tichosti sponzoruje. Dává mu ročně několik milionů korun, které pomáhají snížit ztrátu i tak jednoho z nejchudších extraligových týmů. Ten je tři kola před koncem základní části extraligy na předposledním třináctém místě o pět bodů před Mladou Boleslaví a bojuje o záchranu.

Zdroj
MfD

Hlavní zprávy

Nejčtenější články