Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hokejisté nastoupí proti Finsku se Salákem v brance

Stockholm - S kompletně pozměněnou sestavou si budou chtít čeští hokejisté napravit reputaci na LG Hockey Games ve Stockholmu po čtvrteční úvodní porážce 1:6 se Švédskem. V utkání proti Finsku dostane příležitost gólman Alexander Salák, pohromadě nezůstala ani jedna formace z prvního duelu a chybět bude zraněný bek Jakub Nakládal, pro něhož turnaj s naštípnutým malíčkem na pravé ruce skončil. Zápas českých hokejistů s Finskem začne ve 12:00 a přímým přenosem jej vysílá program ČT4 Sport.

"Změnili jsme dost podstatně sestavu. Bylo to proto, že nám proti Švédsku nevyšla hra, jak jsme si představovali. Navíc si to vyžádalo zranění Nakládala," řekl asistent trenéra národního týmu Aloise Hadamczika Josef Paleček. Do zápasu zasáhne už i Lukáš Zíb, jako sedmý zadák bude připraven devatenáctiletý Jakub Jeřábek, který naskočil ve čtvrtek proti Švédsku na poslední třetinu. V roli třináctého útočníka bude David Květoň a stejný nezůstal ani jeden útok či obranná dvojice z duelu se Švédy.

"Slibujeme si od toho, že budeme hrát hlavně lépe dozadu, a doufáme, že i spolupráce v útoku bude daleko lepší než proti Švédsku," uvedl Paleček. Trenéři jsou prý i z reakcí hráčů přesvědčeni, že bojovnost mužstva bude v sobotu úplně jiná než při čtvrtečním propadáku. "Mluvili jsme s nimi a jsou si toho vědomi. Věřím, že to nasazení proti Finsku bude úplně jiné," doplnil Paleček.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Roberta Záruby

Jan Marek:

"Samozřejmě prohrát se může, ale to, co jsme včera předvedli, není hodné každého hráče, co jsme tady. Vyříkali jsme si to a každý sám ví, jak to vypadalo. Už se to nesmí opakovat."

Při pátečním odpoledním hodinovém tréninku v hale Globen se trenéři zaměřili na zlepšení defenzivy. "Musíme hrát daleko lépe do obrany. Propadali jsme v útočném pásmu, nebránili jsme střední pásmo, což samozřejmě vyhovovalo Švédům. Oni se nám lehce dostávali do třetiny a my jsme to nedokázali obsadit. Na obranu středního pásma jsme dneska zaměřili trénink," dodal Paleček.

Z podobného debaklu už se Češi vzpamatovali v listopadu, když na turnaji Karjala prohráli s Finskem 0:5. "Těžko jsme se z toho dostávali. Musíme se o dvě stě procent zlepšit, jen o tom nemluvit a na ledě ukázat, že se budeme prát jinak a za jakéhokoliv stavu," prohlásil útočník Jan Marek.

V prosinci v Espoo Hadamczikův výběr proti Finům v rámci Channel One Cupu uspěl a vyhrál 3:2 po samostatných nájezdech, ale hráčům je jasné, že musejí oproti čtvrtku zabrat. "Víme, že s Finy je to ještě těžší. Hodně bruslí a hrají agresivně a aktivně. Musíme dodržovat pokyny trenéra a hrát dozadu. Když jsme tak hráli na ruském turnaji, tak jsme uhráli dobré výsledky. Hrát jen dopředu je pro nás sebevražda," doplnil Marek.

Obránce Martin Škoula vidí za nevydařeným vstupem do stockholmského podniku také špatný přístup. "Oni bojovali a makali, my jsme na ně jen koukali. Kdybychom trošku zabrali, nekoukali jeden na druhého, tak je to o něčem jiném. Finové budou ještě možná rychlejší, budou bojovat stejně a hrát do těla. Musíme ukázat, že takový hokej taky hrát umíme," řekl bek Omsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články