Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Policie vyslechla Dudu kvůli útoku na chodce

Karlovy Vary - Policie v Karlových Varech vyslechla hokejistu Radka Dudu, podezřelého z toho, že u přechodu napadl chodce a zbil ho. Policejní mluvčí Pavel Valenta nicméně i dnes odmítl hráčovo jméno s incidentem spojit. Že se Duda dostal do sporu s chodcem, však už dříve potvrdil televizi Nova hráčův otec. Napadený muž se nechce k incidentu vyjadřovat, podle policie ale musel být se setkání s násilníkem ošetřen v nemocnici.

Pokud se hokejistův skutek prokáže, může být stíhán za přečin výtržnictví. Po výslechu na policii ale zatím nebyl z ničeho obviněn, uvedl mluvčí. Podle něho vedou kriminalisté vyšetřování proti neznámému pachateli. V případu už byla vyslechnuta řada svědků potyčky včetně třiašedesátiletého chodce, jenž měl být obětí útoku agresivního řidiče. Valenta podotkl, že případ bude dotažen do konce, i kdyby to napadený nechtěl. Odmítl tak spekulace, že by mohl být případ odložen nebo že se řidič s chodcem dohodne na případném odškodnění.

Napadený chodec oznámil médiím, že k případu nebude poskytovat nikomu žádné informace až do doby, než bude vyšetřování uzavřeno. Vyjadřovat se k události nechce ani Duda, ani vedení prvoligového Chomutova, kam se hráč vrátil z hostování v Plzni. Podle Dudy staršího jeho syna vyprovokoval chodec, jenž mu kopl do auta. "Vylítnul z auta, protože si myslel, že ho srazil," řekl Nově Pavel Duda s tím, že za synovu agresivní reakci při incidentu mohla jeho výbušná povaha.

Incident se stal v ulici 1. máje. Řidič terénního vozu BMW X6 tam podle policie napadl chodce, jehož na přechodu málem srazil. Když se prý uskakující muž o jeho vůz otřel, řidič zastavil, vystoupil a chodce údajně začal bít. Muž vedle poranění obličeje utrpěl šok a musel být ošetřen v nemocnici.

Přechod pro chodce
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články