Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hašek chytal během ledna v KHL nejlépe

Moskva - Hokejový brankář Dominik Hašek ze Spartaku Moskva byl vyhlášen nejlepším gólmanem ledna v Kontinentální lize. Čerstvě šestačtyřicetiletý brankář odchytal po Novém roce jedenáct zápasů a v deseti z nich pomohl Spartaku k vítězství. I díky již má moskevský klub jistý postup do play-off. Pardubický odchovanec byl hlavním adeptem na ocenění poté, co byl v lednu hned dvakrát vyhlášen hráčem týdne.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Detroitem, olympijský vítěz z Nagana a držitel řady ocenění v NHL udržel čtyřikrát čisté konto a v sezoně má na svém kontě již sedm zápasů bez inkasované branky.

Leden Hašek odchytal s průměrem 1,57 inkasované branky na zápas a úspěšností 94,9 procenta. Celkově jsou jeho statistiky o něco horší, zkušený gólman však i v Rusku potvrzuje, že s blížícím se play-off a vrcholem sezony se jeho výkony zlepšují.

Hašek se stal v této sezoně KHL druhým českým hokejistou, který byl vyhlášen hráčem měsíce. V říjnu byl stejně oceněn útočník Omsku Roman Červenka.

Nejlepším útočníkem ledna byl vyhlášen Slovák Pavol Demitra z Jaroslavle a nejlepším obráncem Kanaďan Kevin Dallman z Barysu Astana.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články