Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hašek oslavil 46. narozeniny čistým kontem v Chabarovsku

Chabarovsk - Český hokejový gólman Dominik Hašek oslavil 46. narozeniny sedmým čistým kontem v KHL. Na dálném východě v Chabarovsku jeho Spartak Moskva deklasoval domácí tým 7:0 a Hašek si připsal už čtvrtý zápas bez inkasované branky během ledna. Jeho narozeninovou party na ledě řídili v ofenzivě hlavně slovenští hokejisté - Ivan Baranka i Štefan Ružička si připsali po dvou gólech. Hašek se se sedmi nulami osamostatnil v čele KHL, dosud se dělil o prvenství s Konstantinem Barulinem z Atlantu Mytišči.

Deset minut před koncem utkání prý Hašek začal myslet na to, že by opět mohl odejít z ledu s čistým kontem. Nerozhodila ho ani dlouhá cesta do Chabarovsku, který leží přes 6000 km vzdušnou čarou od Moskvy. "Sice jsem ještě tak daleko nebyl, ale neměl jsem s tím problém. Dobře jsem se vyspal v letadle a pak ještě tři hodiny na hotelu," uvedl olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Detroitem.

Dominik Hašek:

"Obvykle o tom nerad mluvím, protože člověk nikdy neví, co se může v zápase stát. Ale neměl jsem tolik práce jako v předchozích zápasech, ve kterých jsem udržel nulu. Hráli jsme výborně."

Olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Detroitem se také výrazně podílí na vzestupu Spartaku, který se po špatném vstupu do sezony díky sedmému vítězství z posledních osmi zápasů vyšplhal v tabulce Západní konference už na páté místo před Dinamo Riga.

V pondělí si vysloužil Hašek už podruhé během ledna ocenění pro nejlepšího brankáře týdne KHL a také nyní bude hlavním kandidátem, protože ve středu v derby proti Spartaku inkasoval při výhře 3:1 jen jednou. Zřejmě bude i horkým favoritem na ocenění pro gólmana měsíce.

Z vítězství se radoval i druhý český brankář působící v KHL Jakub Štěpánek, který pomohl Petrohradu k výhře 4:1 na ledě Novokuzněcku. Gólem se na úspěchu SKA podílel i Petr Čajánek, který v 60. minutě při power-play domácích uzavřel skóre zápasu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články